Sözleşmeliye kadro yasallaştı mı, Meclis’ten geçti mi? Kimler kadroya geçti, sözleşmeli personeli kadro şartları nelerdir?
Sözleşmeliye kadro yasallaştı mı, Meclis’ten geçti mi? Kimler kadroya geçti, sözleşmeli personeli kadro şartları nelerdir? Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, yasallaştı mı? TBMM Genel Kurulu’nda kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edilerek yasalaştı.
16.01.2023 Çalışma Hayatı
Sözleşmeli personele kadro müjdesi! Kamudaki sözleşmelilerin kadro geçişi nasıl olacak, şartlar ne?
Sözleşmeli personele kadro müjdesi! Kamudaki sözleşmelilerin kadro geçişi nasıl olacak, şartlar ne? Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor! Sözleşmeliden kadroya geçiş için şartlar belli oldu. Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamudaki sözleşmelilere kadro ile ilgili düzenlemenin detaylarını paylaştı. Cumhurbaşkanı sözleşmelilerin kadroya geçişinde aranacak şartlar ve yeni statü ile ilgili ayrıntıları tek tek anlattı. Peki, Kamudaki sözleşmelilerin kadro geçişi nasıl olacak, şartlar ne? Sözleşmeli memura kadro nasıl verilecek? Kimler Yararlanacak? Sözleşmeliye kadro nasıl olacak, isteğe bağlı mı olacak? İşte detaylar…
29.11.2022 Memur
Sözleşmeli personele kadro ne zaman gelecek, 4B sözleşmeli personele kadro gelecek mi?
Sözleşmeli personele kadro ne zaman gelecek, 4B sözleşmeli personele kadro gelecek mi? Sözleşmeli personele kadro için yapılan aramalar arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada sözleşmeli personeli ilgilendiren bilgiler paylaştı. Peki, Sözleşmeli personele kadro ne zaman gelecek, 4B sözleşmeli personele kadro gelecek mi?
31.10.2022 Çalışan Hakları
Kamuda yeni dönem! Yüz binler bekliyordu ve belli oldu...
Kamuda yeni dönem! Yüz binler bekliyordu ve belli oldu... 3600 ek göstergenin ardından hükümet harekete geçti. Kamuda yeni dönem başlıyor. Kamuda çalışan 530 bin sözleşmeli personelin statü değişikliği ile ilgili çalışma başlıyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin "ilk dosyamız sözleşmeliler" derken taslakta mali ve sosyal hakların yer alması bekleniyor. Sözleşmelilerin ücret, tayin, görevde yükselme, mazerete dayalı yer değiştirme gibi sorunları çözüme kavuşturulacak.Ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde olan sözleşmeli personel özellikle eş durumundan yer değiştirme hakları istiyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde 40'a yakın statüde bulunan sözleşmeli sistemi de sadeleşmiş olacak.
11.06.2022 Memur