Bakanlıktan sıfır emisyon için flaş adım!
Bakanlıktan sıfır emisyon için flaş adım! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı ile Türk Standardları Enstitüsü arasında Ulusal Karbon Kredilendirme Programı oluşturulmasına dair protokol imzalandı. Ulusal Karbon Kredilendirme Programı ile yaşanılabilir bir dünya için 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda, Türkiye’de kurulması planlanan emisyon ticaret sistemi kapsamında yer alacak sektörlerin sera gazı emisyonlarının bir kısmının denkleştirilmesine ve gönüllü emisyon azaltım hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunulacak. Protokol imza töreninde konuşan İklim Değişikliği Başkanı Orhan Solak, “Bugün çok önemli bir adımı atıyoruz. Türkiye’de ulusal bir sistemin kurulması burada hedeflenecek gelirin ülkemizde kalması çok önemli. Hatta sadece ülkemizde değil hem Türki Cumhuriyetler hem Balkan ülkeleri hem de İslam coğrafyasını kapsayan bölgesel bir piyasayı da yönetecek çalışmanın ilk adımı olarak görüyoruz.” dedi.
13.05.2023 Gündem
İstanbul Havalimanı'ndan 'Sıfır Emisyon' taahhüdü
İstanbul Havalimanı'ndan 'Sıfır Emisyon' taahhüdü İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI) başlatmış olduğu ve 238 havalimanının yer aldığı “2050 yılına kadar Net Sıfır CO2 Emisyonu” taahhüdüne katıldı. ACI tarafından ilk olarak Haziran 2019'da başlatılan “ACI Net Zero 2050”, iklim sorununa karşı havalimanlarını eyleme geçirme ve karbondan arındırma hedefi doğrultusunda oluşturuldu.
25.08.2021 Ekonomi
Sıfır emisyonlu binalarda yüzde 95 enerji tasarrufu mümkün
Sıfır emisyonlu binalarda yüzde 95 enerji tasarrufu mümkün Sıfır emisyonlu binaların, geleneksel binalara göre enerji talebinde yüzde 95'e varan tasarruf sağladığı hesaplandı.
22.10.2020 Bilim ve Teknoloji