Haftada 1 bardak şekerli içecek çocukların beyin fonksiyonlarını bozuyor
Haftada 1 bardak şekerli içecek çocukların beyin fonksiyonlarını bozuyor Yeni araştırmalar, şekerli içeceklerin çocukların beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilendiğini ortaya koydu. Çin’de yapılan araştırmayla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Muhammed Keskin, “Haftada 250 mililitre (1 bardak) tatlandırılmış içecek tüketen çocukların beyin fonksiyonları yüzde 30 oranında, 2 bardak tüketenlerin ise yüzde 60 oranında bozuluyor. Özetle şeker, çocukların beynin fonksiyonlarını ciddi oranda etkiliyor. Şekerle tatlandırılmış içeceklerden kastımız ise gazlı içecekler ve soğuk çaylar. Meyve sularını kastetmiyoruz. Çünkü meyve suları zaten şeker içeriyor. Ancak normalde meyve oldukça faydalıyken, yüksek oranda lif ve birçok vitamin içeriyorken, meyve suyu haline geldiğinde tüm liflerini kaybediyor. Bu nedenle meyve suyundan vitamin beklentimiz olmamalı. Buradaki asıl endişemiz, içerisine şeker eklenmemiş olsa bile, früktoz içeriyor olması” dedi.
17.01.2022 Sağlık
Her gün şekerli içecek içen kadınlarda risk yüzde 32 artıyor!
Her gün şekerli içecek içen kadınlarda risk yüzde 32 artıyor! Her gün 350 mililitre şekerli gıda tüketen kadınlarda bağırsak kanseri riskinin yüzde 32 arttığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karcı, “Obezite hastası olan kadınlarda kansere yakalanma riski 4 kat daha fazla” dedi.
22.05.2021 Sağlık
Suudi Arabistan'da şekerli içeceklere tüketim vergisi
Suudi Arabistan'da şekerli içeceklere tüketim vergisi Suudi Arabistan, petrol dışı gelirlerini artırmak için aralık ayından itibaren şekerli içeceklere tüketim vergisi uygulamaya başlayacak.
13.06.2019 Dünya
Şekerli içecekle ilgili şok rapor
Şekerli içecekle ilgili şok rapor Amerika’da Harvard Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, şekerli içeceklerin kız çocuklarında ilk âdet görme yaşını öne çektiğini ve ilerleyen yaşlarda da meme kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya çıkardı.
29.01.2015 Sağlık