Raul Castro

Raul Castro

Son dakika raul castro haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan raul castro ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını raul castro haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Raul Castro

haberleri sayfasında son dakika yaşanan raul castro gelişmeleri de dahil olmak üzere 127 raul castro haberi bulunmuştur. Tüm raul castro haberleri aşağıda listelenmiştir.
Twitter Raul Castro'nun hesabını askıya aldı
Twitter Raul Castro'nun hesabını askıya aldı Twitter, Küba'da Komünist Parti lideri Raul Castro, kızı Mariela Castro ve devlet kontrolündeki medya kuruluşlarının hesaplarını askıya aldı.
13.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Rusya ve Küba'dan ABD'ye çağrı
Rusya ve Küba'dan ABD'ye çağrı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Moskova'da imzaladıkları ortak bildiride, ABD'ye Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekilme kararını gözden geçirme çağrısı yaptı.
2.11.2018 Dünya
Küba'da tarihi bir dönem sona erdi
Küba'da tarihi bir dönem sona erdi Küba'da yeni Devlet Başkanı seçilen Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez, ülkedeki yaklaşık 60 yıllık Castro dönemini resmen sona erdirdi.
19.04.2018 Dünya
Küba 60 yıl sonra ilk kez Castro'suz
Küba 60 yıl sonra ilk kez Castro'suz Küba devlet başkanı Raul Castro, bu hafta görevi bırakıyor. Castro, 2016'da ölen ağabeyi Fidel Castro'nun 2008'de istifa etmesinden bu yana devlet başkanlığı görevini sürdürüyordu.
19.04.2018 Dünya
Küba'da Castro dönemi sona eriyor
Küba'da Castro dönemi sona eriyor Küba'da 1959 yılından bu yana ilk kez devlet başkanlığında Castro adı olmayacak.
18.04.2018 Dünya
Küba’da bir  devrin sonu
Küba’da bir devrin sonu Küba’da ağabeyi Fidel Castro’nun ardından devlet başkanlığı görevini üstlenen Raul Castro’nun koltuğunu yardımcısı Miguel Diaz-Canel’e bırakmasıyla Castro’ların 59 yıllık iktidarı son bulmuş olacak.
17.04.2018 Dünya
Latin Amerika ve Karayipler Zirvesi'ne "Trump" damgası
Latin Amerika ve Karayipler Zirvesi'ne "Trump" damgası Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ABD'de Donald Trump yönetimi ile müzakereleri devam ettirmeye istekli olduklarını ancak bağımsızlıklarından ödün vermeyeceklerini açıkladı.
17.06.2021 Dünya
Küba'da Castro'nun adı sokaklara verilemeyecek
Küba'da Castro'nun adı sokaklara verilemeyecek Raul Castro, Küba devriminin liderinin adının kamu alanlarında yaşatılmayacağını açıkladı
17.06.2021 Dünya
Castro'nun külleri oraya gidiyor
Castro'nun külleri oraya gidiyor Küba'nın hayatını kaybeden eski devlet başkanı Fidel Castro'nun külleri, bugün bir karavanla ülkenin başkenti Havana'dan Santiago de Cuba şehrine doğru yola çıkıyor.
17.06.2021 Dünya
Yarım asırdan sonra ABD'den Küba'ya ilk tarifeli uçuş
Yarım asırdan sonra ABD'den Küba'ya ilk tarifeli uçuş Küba Devrimi lideri Fidel Castro'nun ölümünden üç gün sonra, ABD'den Küba'ya 1961 yılından beri ilk kez tarifeli ticari uçuş gerçekleştirildi
17.06.2021 Dünya
Li, Castro'nun cenazesine katılacak
Li, Castro'nun cenazesine katılacak Çin Devlet Başkan Yardımcısı Li, Fidel Castro'nun cenaze törenine katılacak
17.06.2021 Dünya
Putin, Castro'nun cenaze törenine gitmiyor
Putin, Castro'nun cenaze törenine gitmiyor Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in programındaki yoğunluk nedeniyle cuma gecesi hayatını kaybeden Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun cenaze törenine katılmayacağını açıkladı.
17.06.2021 Dünya
Kuzey Kore'de Castro'nun ölümü sebebiyle 3 gün yas
Kuzey Kore'de Castro'nun ölümü sebebiyle 3 gün yas Kuzey Kore, Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümünün ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.
17.06.2021 Dünya
"Çin halkı bir yoldaşını kaybetti"
"Çin halkı bir yoldaşını kaybetti" Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Küba devriminin lideri ve eski Devlet Başkanı Fidel Castro'nun ölümüne ilişkin, "Castro'nun ölümü Küba ve Latin Amerika hakları için büyük bir kayıptır.
17.06.2021 Dünya
Sakalını kesmeden veda etti
Sakalını kesmeden veda etti 49 yıl Küba’yı tek başına yönetti. ABD’ye kafa tuttu. Onunla özdeşleşen sakalı için ‘Halkımıza daha iyi bir yönetim sunabildiğimiz ve onlara verdiğimiz sözleri tam anlamıyla yerine getirebildiğimiz zaman keserim’ demişti. Fidel Castro ABD ile barışı gördü ama 90 yaşında sakalını kesemeden hayata veda etti.
17.06.2021 Dünya
Fidel Castro hayatını kaybetti
Fidel Castro hayatını kaybetti Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro 90 yaşında hayatını kaybetti. Castro'nun ölümünün ardından Küba Devlet Televizyonunda kardeşi Raul Castro ölüm haberini resmi olarak duyurdu ve Fidel Castro'nun vasiyetini açıkladı. Buna göre Castro'nun kendi isteği ile naaşının yakılacağı bildirildi
17.06.2021 Dünya
‘Demokrasiye hoş geldiniz’
‘Demokrasiye hoş geldiniz’ Kolombiya’da hükümet ile FARC örgütü arasındaki çatışmaları resmen bitiren barış anlaşması imzalandı. Anlaşmaya imza atan Kolombiya lideri Santos, örgüt üyelerine ‘Demokrasiye hoş geldiniz’ dedi
27.09.2016 Dünya
Kolombiya'da "tarihi anlaşma"
Kolombiya'da "tarihi anlaşma" Hükümet ile FARC temsilcileri arasında imzalanan anlaşmayla taraflar arasında 52 yıl süren iç savaş resmen sona erdi
17.06.2021 Dünya
Küba'da ekonomi bakanı görevinden alındı
Küba'da ekonomi bakanı görevinden alındı Küba'da Devlet Başkanı Raul Castro'nun, halka kemer sıkma uyarısı yapmasının ardından Ekonomi Bakanı Marino Murillo görevinden alındı
17.06.2021 Dünya
Barış sürecine ‘ilaç’ darbesi
Barış sürecine ‘ilaç’ darbesi ABD’nin, Kolombiya ile Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri (FARC) arasındaki barış sürecine katkı için yapacağı 450 milyon dolarlık yardımı, Bogota yönetiminin Novartis firmasının ürettiği bir kanser ilacının ucuz versiyonunu piyasaya sürme planı nedeniyle yapmayacağı iddia edildi
13.05.2016 Dünya
Yasak elmayı Chanel de tattı
Yasak elmayı Chanel de tattı Küba’da, yine kayıtlara geçecek bir etkinlik düzenlendi. Ancak Kübalıların defile alanına yaklaştırılmaması tepki çekti.
4.05.2016 Dünya
Fidel Castro’dan veda konuşması
Fidel Castro’dan veda konuşması Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro, Komünist Parti’nin 4 gün süren ve kardeşi Raul Castro’nun yeniden parti lideri seçildiği kongrede konuştu.
20.04.2016 Dünya
Fidel Castro: Ben yakında öleceğim ama ideallerimiz yaşamalı
Fidel Castro: Ben yakında öleceğim ama ideallerimiz yaşamalı 55 yıl önce gerçekleşen Küba devriminin 89 yaşındaki lideri Fidel Castro, yıllar sonra ilk kez bir konuşma yaptı ve Komünist Parti'nin kongresinde yakında öleceğini söyleyip, partililerden inandığı ideallere sahip çıkmalarını istedi.
20.04.2016 Dünya
Raul Castro, yeniden Komünist Partisi'nin lideri seçildi
Raul Castro, yeniden Komünist Partisi'nin lideri seçildi Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun, 5 yıl daha Küba Komünist Partisi liderliğini sürdüreceği bildirildi.
19.04.2016 Dünya
Obama Küba ziyaretini tamamladı
Obama Küba ziyaretini tamamladı ABD Başkanı Barack Obama, Küba ziyaretinin son gününde Amerikan Tampa Bay Rays takımı ile Küba milli takımının beyzbol maçını Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile izledikten sonra yarın başlayacak ziyareti için Arjantin'e geçti.
23.03.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Raul Castro ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki raul castro haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.