Rahim Nakli

Rahim Nakli

Son dakika rahim nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rahim nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rahim nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rahim Nakli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rahim nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 rahim nakli haberi bulunmuştur. Tüm rahim nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çöp evde bulunan Cem Muhammet'in son hali ortaya çıktı
Çöp evde bulunan Cem Muhammet'in son hali ortaya çıktı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bursa'da çöp evde uygunsuz koşullarda yaşarken bulunduktan sonra AÜ Hastanesi'nde tedavi edilen Cem Muhammet'i (9), devlet koruması altında kaldığı Antalya Çocuk Evleri Sitesi'nde ziyaret etti, masa tenisi oynadı. Rektör Özkan, koruyucu ailelikle ilgili çağrıda bulundu.
9.09.2022 Yaşam
Pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanmıştı... Asiye, haftaya taburcu edilecek
Pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanmıştı... Asiye, haftaya taburcu edilecek Gaziantep'te Pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan Asiye'nin (4) tedavisini yürüten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, "Bu kadar kemik parçası ve çoklu doku kaybını ilk defa gördüm. Kulağını kaybetmemesi için bir girişim yapıldı. Muhtemelen haftaya taburcu olacak" dedi.
21.01.2022 Gündem
Rahim nakli için 18 yıl bekledi
Rahim nakli için 18 yıl bekledi Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde rahim nakli olduktan 90 gün sonra taburcu edilen Havva Erdem (32), rahminin olmadığını 14 yaşında öğrendiğini söyledi. Eşinin evlilik teklifini önce çocuğu olamayacağını belirterek kabul etmediğini anlatan Erdem, "Eşimin 'Ben her şeye razıyım' demesi üzerine teklifi kabul ettim" dedi.
8.11.2021 Sağlık
5 binin üzerinde organ nakli yapıldı
5 binin üzerinde organ nakli yapıldı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Üniversite Hastanesinde bugüne kadar 5 binin üzerinde organ nakli yapıldığını söyledi.
4.11.2021 Sağlık
Kadavradan rahim naklinde iyi haber
Kadavradan rahim naklinde iyi haber Türkiye’de kadavradan ikinci rahim nakli yapılan 32 yaşındaki Havva Erdem, yoğun bakım servisinden çıkarılarak, klinikteki steril odaya alındı.
29.07.2021 Sağlık
Türkiye'de ikinci kez oluyor! 40 kişilik ekip saat 04.30'da başladı...
Türkiye'de ikinci kez oluyor! 40 kişilik ekip saat 04.30'da başladı... Türkiye'nin kadavradan ikinci rahim nakli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılıyor. Prof. Dr. Ömer Özkan ve Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığındaki 40 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyat saat 04.30'da başladı.
27.07.2021 Sağlık
Antalya'da 6 hasta, çapraz böbrek nakliyle hayata tutundu
Antalya'da 6 hasta, çapraz böbrek nakliyle hayata tutundu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Başarılı çapraz nakiller gerçekleştirildi. Hocalarımız organ naklini bir üst seviyeye çıkardı." dedi.
9.07.2021 Sağlık
'Kadavradan akciğer ve ince bağırsak nakli için öncelik Türk hastalarda'
'Kadavradan akciğer ve ince bağırsak nakli için öncelik Türk hastalarda' Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ince bağırsak ve akciğer naklini hedeflediklerini açıklamalarının ardından yurt dışından çok sayıda hastanın kendileriyle iletişime geçtiğini belirterek, "Kadavradan nakil olacaklar için öncelik Türk vatandaşları" dedi.
11.04.2021 Sağlık
Prof. Dr. Özkan: Hedefimiz ince bağırsak ve akciğer nakli
Prof. Dr. Özkan: Hedefimiz ince bağırsak ve akciğer nakli Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, organ nakillerini çeşitlendirmek istediklerini söyledi. Akdeniz Organ Nakli Günleri'nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Özkan, hedeflerinin ince bağırsak ve akciğer nakilleri olduğunu söyledi.
27.03.2021 Sağlık
Özlenen Özkan kimdir? Akdeniz Üniversitesi Yeni Rektörü Özlenen Özkan kaç yaşında ve nereli?
Özlenen Özkan kimdir? Akdeniz Üniversitesi Yeni Rektörü Özlenen Özkan kaç yaşında ve nereli? Rektör atamalarına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla 16 üniversitenin rektörü değişti. Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan internette araştırılan isimler arasında geliyor. Peki, Prof. Dr. Özlenen Özkan kimdir? Akdeniz Üniversitesi Yeni Rektörü Özlenen Özkan kaç yaşında ve nereli? Akdeniz Üniversitesi Yeni Rektörü Özlenen Özkan hayatı...
14.08.2020 Gündem
Dünyada bir ilk! Bebeğiyle buluştu
Dünyada bir ilk! Bebeğiyle buluştu Dünyanın ilk başarılı rahim nakilli annesi bebeğiyle buluştu. Anne Derya Sert, maskeli şekilde bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadı.
2.08.2020 Sağlık
Kadavradan rahim nakliyle anne olan Derya, bebeğiyle buluştu
Kadavradan rahim nakliyle anne olan Derya, bebeğiyle buluştu Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde, 9 yıl önce dünyanın başarılı ilk rahim naklini olan Derya Sert’in (32), 4 Haziran’da dünyaya getirdiği Ömer Özkan bebek ile ilk fotoğrafı ortaya çıktı.
1.08.2020 Sağlık
İşte mucizenin fotoğrafı! 10 yıl önce dünyada bir ilk olmuştu!
İşte mucizenin fotoğrafı! 10 yıl önce dünyada bir ilk olmuştu! Kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert, yaklaşık iki ay önce dünyaya getirdiği bebeğini, Kurban Bayramı'nda ilk kez kucağına aldı.
31.07.2020 Yaşam
Rahim naklinin sağlık turizmine ilgiyi artıracağı öngörülüyor
Rahim naklinin sağlık turizmine ilgiyi artıracağı öngörülüyor Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği (UASTED) Başkanı Mehmet Kanpolat, rahim ve yüz naklinin Türkiye'de yapılmasının dünyaya güven vereceğini belirterek, "Türkiye tercih edilen bir ülke haline gelecektir." dedi.
8.07.2020 Sağlık
Profesör Özkan: Doğumdan sonra rahim nakli talebi çığ gibi arttı
Profesör Özkan: Doğumdan sonra rahim nakli talebi çığ gibi arttı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde, 8 Ağustos 2011'de dünyanın başarılı ilk rahim nakli yapılan Derya Sert'in 4 Haziran'da anne olmasının ardından rahim nakli başvurularında patlama oldu. Operasyonu yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, doğumdan sonra rahim nakli olmak isteyen adayların çığ gibi artığını, ancak mevzuat ve kanuni altyapı gerektiğini söyledi.
7.07.2020 Sağlık
Rahim naklinden anneliğe uzanan süreçte 'Kovid-19' hassasiyeti
Rahim naklinden anneliğe uzanan süreçte 'Kovid-19' hassasiyeti Rahmi olmadığı için hamile kalamayan,2011'de 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakli yapılan ve geçen yıl hamile kalan Derya Sert'in 4 Haziran'a denk gelen doğumu, Kovid-19 nedeniyle büyük bir hassasiyetle takip edilerek başarıyla tamamlandı.
29.06.2020 Sağlık
Kadavradan rahim nakli nedir? Kadavradan rahim nakli nasıl yapılır? Kadavradan rahim nakli yapan doktor!
Kadavradan rahim nakli nedir? Kadavradan rahim nakli nasıl yapılır? Kadavradan rahim nakli yapan doktor! Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde, Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından 8 Ağustos 2011'de dünyanın başarılı ilk rahim nakli yapılan Derya Sert, anne oldu. Kadavradan alınan rahimle hamile kalan Derya Sert (32), 4 Haziran günü erkek bebek dünyaya getirdi. Peki kadavradan rahim nakli nedir? Kadavradan rahim nakli nasıl yapılır?
26.06.2020 Gündem
Dünyada bir ilk! Kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert, anne  oldu
Dünyada bir ilk! Kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert, anne oldu Akdeniz Üniversitesi, kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in anne olduğunu bildirdi.
26.06.2020 Gündem
Dünyanın konuştuğu 'ilklerin doktorları' Özkan çifti
Dünyanın konuştuğu 'ilklerin doktorları' Özkan çifti "Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol, dünyada kadavradan ilk rahim nakli"ni gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Prof. Dr. Özlenen Özkan çifti, başarılarıyla dünyada adından söz ettiriyor.
27.11.2019 Sağlık
Ölen kadından nakledilen rahimle bebek doğurdu!
Ölen kadından nakledilen rahimle bebek doğurdu! Brezilya'nın Sao Paolo kentinde ölen bir kadından nakledilen rahimle sağlıklı bir kız bebek dünyaya geldi. Uzmanlar, ilk kez başarılan bu yöntemin uygun donör bulamayan birçok kadın için umut olabileceğini belirtiyor.
5.12.2018 Dünya
Kadınlara müjde! Erkekler de hamile kalabilecek...
Kadınlara müjde! Erkekler de hamile kalabilecek... Amerikan Üreme Tıbbı Derneği Başkanı Dr. Richard Paulson, yakın gelecekte erkeklerin de hamile kalabileceğini iddia etti. Rahim nakli sayesinde cinsiyet değişikliği için ameliyat olan erkekler de rahim nakliyle bebeklerini taşıyabilecek.
6.11.2017 Sağlık
ABD Üreme Merkezi Başkanı: Erkek doğurabilir
ABD Üreme Merkezi Başkanı: Erkek doğurabilir Rahim nakliyle bebek sahibi olan kadınların sayısı 8’e çıktı. Amerikan Üreme Merkezi Başkanı Paulson’a göre erkeğin vücudunda da rahmi yerleştirmek için uygun boşluk bulunuyor. Damar yapısı da farksız yani...
5.11.2017 Sağlık
İlk canlı donörden rahim nakli!
İlk canlı donörden rahim nakli! ABD'de ilk kez dört kadına canlı donörlerden alınan rahimler aktarıldı ancak yalnızca bir hastada operasyon başarılı oldu.
6.10.2016 Dünya
Rahim nakline ilk onay
Rahim nakline ilk onay 2012 yılında İsveç’deki rahim nakli uzman ekibinin yaptığı bir naklin başarısından sonra İngiltere’de de rahim nakline onay verildi ve ilk 10 ameliyat için izin çıktı...
30.09.2015 Sağlık
Annesinin karnında anneannesinin rahminde doğdu
Annesinin karnında anneannesinin rahminde doğdu Dünyadaki ilk başarılı rahim nakli doğumu gerçekleşti.
3.12.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Rahim Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rahim nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.