Müzik kanser tedavisine bağlı yorgunluğu azaltıyor
Müzik kanser tedavisine bağlı yorgunluğu azaltıyor Kanser hastalarında yorgunluk oldukça sık rastlanan önemli bir sorun olmasına rağmen bu sorunun tedavisine yönelik tedavi yöntemleri oldukça kısıtlı. Yakın zamanda kansere bağlı yorgunluk şikayetiyle hastaneye yatırılan hastalara müzik tedavisi yapılmasıyla ilgili bir çalışmanın sonuçlarını açıklayan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “ABD’deki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde 436 hasta ile gerçekleştirilen araştırmaya göre tamamlayıcı tıp uygulamaları içerisinde 20-30 dakika uygulanan aktif müziğin, hastaların yorgunluklarının azalmasına katkıda bulunduğu gösterilmiştir” açıklamasında bulundu.
29.09.2021 Sağlık
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek!
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek! Amerika’da yayınlanan yeni bir rapora göre, daha önce kanser tanısı almış 1.5 milyon kanser hastasının uzun süreli takibinde, bu bireylerin ilerleyen yıllarda farklı bir kanser tanısı alma ihtimalinin sağlıklı bireylere göre daha yüksek olduğu rapor edildi. Raporda en büyük risk faktörünün sigara içilmeye devam edilmesi ve kilolu olunması olarak gözlendi. Ayrıca Erkeklerin sağlıklı bireylere kıyasla ikincil bir farklı kanser geliştirme ihtimalinin yüzde 11 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
24.08.2021 Sağlık
Diyabet riskini azaltmak, kanser riskini de azaltıyor
Diyabet riskini azaltmak, kanser riskini de azaltıyor Yeni yapılan araştırmalara göre kanser tanısı sonrası Tip 2 diyabet hastalarında uygulanan diyet kısıtlamaları hem meme kanseri oluşumunu hem de meme kanserine bağlı ölüm riskini azaltıyor. Meme kanseri tanısından sonra beslenme şeklinde değişiklik yapanlarda meme kanserine bağlı ölüm riskinin yüzde 20 azaldığını vurgulayan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Araştırmaya göre diyet değişikliği tüm kanserlere bağlı ölüm riskini yüzde 31 oranında azaltıyor” açıklamasında bulundu.
14.05.2021 Sağlık