Bilgisayar başında çalışanlarda görülüyor, belirti göstermiyor!
Bilgisayar başında çalışanlarda görülüyor, belirti göstermiyor! Uzun süre sabit pozisyonda bilgisayar başında çalışanların sık sık karşılaştığı sorunlardan biri de boyun ağrılarıdır. Tüm gün yürümenizi ya da aktif kalmanınızı engelleyecek masa başı iş yapıyorsanız dikkat! Araştırmalar, duruş bozuklukları ve aynı pozisyonda kalmanın kas-iskelet sistemi bozukluklarına neden olabileceğini veya kötüleştirebileceğini gösteriyor. Peki, Boyun düzleşmesi belirtileri nelerdir? Boyun düzleşmesi tedavi edilmezse ne olur? Boyun düzleşmesi egzersizlerinde nelere dikkat edilmeli? Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Nurten Korkmaz, boyun düzleşmesinin nedenlerini ve alınabilecek önlemleri anlattı.
23.08.2020 Sağlık
Postür bozukluğu birçok sağlık sorununa yol açabilir
Postür bozukluğu birçok sağlık sorununa yol açabilir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, kötü postürün hayatın ileri dönemlerinde karşılaşılabilecek birçok ağrılı kas iskelet sistemi problemlerinin, organ ve ruhsal bozuklukların sebebi olabileceğini bildirdi.
23.05.2020 Sağlık
Postür bozukluğu birçok ağrıya sebep oluyor
Postür bozukluğu birçok ağrıya sebep oluyor Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şeyhmus Kaplan, yaşam tarzı ve yanlış duruş pozisyonları nedeniyle yaşanan postür bozukluklarının vücuttaki birçok ağrının kaynağı olduğunu söyledi.
6.01.2020 Sağlık