Peru

Peru

Son dakika peru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan peru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını peru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Peru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan peru gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.160 peru haberi bulunmuştur. Tüm peru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
Görevini kötüye kullandığı iddiaları sonrasında Peru Başbakanı istifa etti
Görevini kötüye kullandığı iddiaları sonrasında Peru Başbakanı istifa etti Peru Başbakanı Alberto Otarola, görevini kötüye kullanarak Yazire Pinedo adlı bir kadına devlet ihaleleri verdiğinin ileri sürülmesi ve aralarındaki ses kayıtlarının basına yansıması üzerine dün akşam istifa ettiğini duyurdu.
6.03.2024 Dünya
Sevgililer Günü’nde ayı kostümü giyen polis uyuşturucu satıcısını kıskıvrak yakaladı
Sevgililer Günü’nde ayı kostümü giyen polis uyuşturucu satıcısını kıskıvrak yakaladı Peru’nun başkenti Lima’da Sevgililer Günü’nü fırsat bilen polis ayı kostümü giyip uyuşturucu satıcısı kadını kıskıvrak yakaladı.
15.02.2024 Dünya
Los Choneros çetesinin lideri hapishaneden kaçtı Ekvador ve Peru'da OHAL ilan edildi! Televizyon kanalı basıldı, polisler rehin alındı
Los Choneros çetesinin lideri hapishaneden kaçtı Ekvador ve Peru'da OHAL ilan edildi! Televizyon kanalı basıldı, polisler rehin alındı Güney Amerika ülkeleri Ekvador ve Peru çete liderinin ortadan kaybolmasıyla OHAL durumuna geçti. Los Choneros çetesinin lideri Jose Adolfo Macias Villamar'ın tutuklu bulunduğu hapishaneden kaçması sonrası Güney Amerika ülkesi Ekvador OHAL ilan etti. Çeteler devlet başkanına meydan okumak için dün akşam bir televizyon kanalını basarken, ülkede büyük bir şiddet sarmalının başladığı, mahkumların hapishanelerden kaçtığı ve onlarca polisin kaçırıldığı öğrenildi. Ekvador'un komşusu Peru da artan şiddet olayları sonrası alarma geçti, kuzey sınırında OHAL ilan etti.
10.01.2024 Dünya
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
Tarihe yön veren tutulmalar: Savaşlar, kehanetler ve entrikalar...
Tarihe yön veren tutulmalar: Savaşlar, kehanetler ve entrikalar... Bugünlerde hem Güneş hem de Ay tutulmaları gündemde! Tarihe yön veren tutulmalara yakından bakalım
17.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
Paris olimpiyatları ne zaman? FİLENİN SULTANLARI OLİMPİYAT ELEMELERİ MAÇ TAKVİMİ VE PUAN DURUMU: Olimpiyat voleybol elemeleri
Paris olimpiyatları ne zaman? FİLENİN SULTANLARI OLİMPİYAT ELEMELERİ MAÇ TAKVİMİ VE PUAN DURUMU: Olimpiyat voleybol elemeleri A Milli Kadın Voleybol Takımımız 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'nde B Grubu 6. maçında Japonya'yı yendi ve Paris Olimpiyatlarını garantiledi. Tokyo’da bulunan Yoyogi Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-1 galip ayrılan Filenin Sultanları, B Grubu'nda 6'da 6 yaparak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı kazandı. Peki, Filenin Sultanları 2024 Paris olimpiyat elemelerinde kaçıncı sırada, yeni puanı kaç? İşte Paris Yaz Olimpiyat Elemeleri puan durumu...
23.09.2023 Şampiy10
Filenin Sultanları Arjantin'i 3-1 yendi
Filenin Sultanları Arjantin'i 3-1 yendi A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu dördüncü maçında Arjantin'i 3-1 yenerek 4'te 4 yaptı. Milliler bu skorla üst üste 19'uncu galibiyetine ulaştı.
20.09.2023 Voleybol
Filenin Sultanları, Peru'yu da devirdi! Seri 18 maça çıktı
Filenin Sultanları, Peru'yu da devirdi! Seri 18 maça çıktı Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri üçüncü maçında Peru’yu 3-1 yendi ve üçte üç yaptı.
19.09.2023 Voleybol
Filenin Sultanları, Olimpiyat Elemeleri'ne galibiyetle başladı
Filenin Sultanları, Olimpiyat Elemeleri'ne galibiyetle başladı Kadın Voleybol Milli Takımımız, Olimpiyat Elemeleri B Grubu ilk maçında Porto Riko'yu 3-0 mağlup etti.
16.09.2023 Voleybol
Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Peru bayrağı, 1825 yılı 25 Mayıs tarihinden bu yana kullanılmaktadır. Kırmızı, beyaz ve tekrar kırımızı olarak üç dikey şeritten oluşmaktadır. Peru Bayrağında da diğer Cumhuriyet ülkelerinde olduğu gibi kırmızı beyaz renkler hâkimdir. Tam ortasında devlet arması bulunan bayrak hakkında efsaneler olduğu bilinmektedir. Peru bayrağını efsaneye göre koruma ve şekillenmesini Jose San Martin oluşturmuş bulunmaktadır.
14.09.2023 Eğitim
Filenin Sultanları'nın olimpiyat yolcuğu başladı
Filenin Sultanları'nın olimpiyat yolcuğu başladı Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı, 3 günlük iznin ardından 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemelerine katılmak üzere dün akşam Tokyo'ya gitti.
9.09.2023 Voleybol
Uzaylı paniği! 45 gündür köylüleri hayatlarından bezdirdiler
Uzaylı paniği! 45 gündür köylüleri hayatlarından bezdirdiler Peru’nun Ikitu kabilesi, 11 Temmuz’dan bu yana kasabalarını uzaylıların terörize ettiğini söyleyerek güvenlik güçlerinden yardım istedi.
8.08.2023 Dünya
Dünyanın en ağır hayvanı keşfedildi: Tam 200 ton
Dünyanın en ağır hayvanı keşfedildi: Tam 200 ton Bilim insanları gezegenimizde yaşayan gelmiş geçmiş en ağır hayvanı keşfetmiş olabilir!
4.08.2023 Dünya
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir...
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir... Dünya günlerdir rekor sıcaklıklarla kavruluyor. Dünya iklim dengesini sağlayan “Gulf Stream” olarak bilinen Atlantik Meridyonel Devir Dolaşımı’nın (AMOC) küresel iklim değişikliği nedeniyle çökebileceği açıklandı. Peki bu olasılık gerçekleşirse dünyayı nasıl bir değişim bekliyor? İşte detaylar...
27.07.2023 Gündem
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı 3 yıllık La Nina etkisi bitti; okyanus sularını ısıtan El Nino geri dönüyor. El Nino’nun başlamasıyla can alan sıcaklık rekorları kırılıyor. Öte yandan Meksika'nın Pasifik kıyılarında yüzlerce ölü kuş bulundu. Yerel yetkililer ilk önce kuş gribinden şüphelense de yapılan incelemeler sonucunda toplu kuş ölümlerinin sebebinin El Nino olabileceği açıklandı.
18.06.2023 Dünya
İstanbul Boğazı’nda ‘Türk Gecesi'! Bahşişler havada uçuştu
İstanbul Boğazı’nda ‘Türk Gecesi'! Bahşişler havada uçuştu İstanbul Boğazı’ndaki ‘Türk Gecesi’ etkinlikleri, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. ABD’den Avustralya’ya, Peru’dan Kolombiya’ya farklı ülkelerden turistlerin doldurduğu masalarda eğlence dinmiyor. Girişler 70 Euro. Gecede yöresel gösteriler düzenleniyor, semazen ve dansöz şovları yapılıyor. Kısmen üst gelir grubu turistlerin katıldığı eğlencede bahşişler havada uçuşuyor.
11.06.2023 Ekonomi
Dünyanın en gizemli şehri Machu Picchu! Sırrı halen çözülemedi: İşte antik kent hakkında 10 ilginç bilgi
Dünyanın en gizemli şehri Machu Picchu! Sırrı halen çözülemedi: İşte antik kent hakkında 10 ilginç bilgi Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük keşifleri arasında gösterilen antik şehir Machu Picchu. And Dağları’nın Peru’da kalan kısmı, 15. yüzyıldan kalma büyüleyici bir kültür mirasına ev sahipliği yapıyor. Geçmişin en görkemli ve sıra dışı yapılarından biri olan Machu Picchu antik şehri yüzlerce yıldır Peru’daki “Kutsal Vadi” üzerinde zamana ve zorlu doğa koşullarına meydan okuyor. Modern dönemin en büyük arkeolojik keşiflerinden biri olarak kabul edilen antik şehrin sakladığı bazı sırlar bugün dahi açığa çıkarılamıyor. İşte Machu Picchu hakkında muhtemelen daha önce duymadığınız 10 ilginç bilgi.
20.05.2023 Dünya
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun”
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun” Kulak Burun Boğaz Uzmanı Emel Peru, mevsimsel alerjik rinit nedeniyle polenlerin uçuştuğu mevsimlerde kapı ve pencerelerin kapalı tutulması gerektiğini belirtti.
15.05.2023 Sağlık
Selma Aliye Kavaf nereden aday? CHP Milletvekili adayı Selma Aliye Kavaf kimdir, ne iş yapıyor, nereli, ne bakanıydı?
Selma Aliye Kavaf nereden aday? CHP Milletvekili adayı Selma Aliye Kavaf kimdir, ne iş yapıyor, nereli, ne bakanıydı? 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesi CHP'de kesin aday listeleri belli oldu. Millet İttifakı üyeleri Gelecek Partisi, Deva, Saadet Partisi ve Demokrat Parti de CHP listelerinden seçime girdi. 2007 seçimlerinde AK Partiden Denizli Milletvekili seçilen, Selma Aliye Kavaf CHP milletvekili adayı olarak liste girdi. Peki, Selma Aliye Kavaf nereden aday? CHP Milletvekili adayı Selma Aliye Kavaf kimdir, ne iş yapıyor, nereli, ne bakanıydı?
11.04.2023 Gündem
İçki içerken parkta yakalandı! Çantasından 600 yıllık 'sevgilisi' çıktı: Benimle uyuyor
İçki içerken parkta yakalandı! Çantasından 600 yıllık 'sevgilisi' çıktı: Benimle uyuyor Parkta arkadaşlarıyla içki içen adam, ülkeyi şoke etti. Polis parkta devriye gezerken tesadüf eseri ısı yalıtımlı çanta görünce harekete geçti. Çantanın yanına giden polisler şaşkına uğradı. Çanta içinden yüzlerce yıllık skandal ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
2.03.2023 Dünya
Kahramanmaraş deprem felaketi dünya basınında: Katıldığım operasyonlar arasında en zorlusu
Kahramanmaraş deprem felaketi dünya basınında: Katıldığım operasyonlar arasında en zorlusu Dünya Türkiye'de meydana gelen depremler sonrası harekete geçmiş çok sayıda kurtarma ekibi felaket bölgesine gitmişti. Meksikalı arama kurtarma ekibi üyesi Pola Moffitt, yaşadığı anları anlattı. Moffitt, "Katıldığım tüm operasyonlar arasında bu kesinlikle en zorlusu, en etkileyicisi oldu" ifadelerini kullandı.
25.02.2023 Dünya
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı!
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçilerin de atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Büyükelçi atamaları...
10.12.2022 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı.
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 16 Büyükelçi merkeze alınırken, 16 yeni büyükelçi atandı.
10.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Peru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki peru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.