Ortodonti

Ortodonti

Son dakika Ortodonti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ortodonti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ortodonti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ortodonti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ortodonti gelişmeleri de dahil olmak üzere 69 ortodonti haberi bulunmuştur. Tüm ortodonti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ortodontik tedavi hangi sorunlara çözüm üretir?
Ortodontik tedavi hangi sorunlara çözüm üretir? Uzman Diş Hekimi Dr. Cansın Kutay ortodonti tedavilerinin hangi durumlarda uygulanması gerektiğini sizler için derledi.
11.05.2022 Sağlık
Güzel bir gülüşe sahip olmak için hangi işlemler tercih edilebilir?
Güzel bir gülüşe sahip olmak için hangi işlemler tercih edilebilir? Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Pınar Ünlü Kutay ortodonti tedavisi ile güzel bir gülüşe sahip olmak için yapılan uygulamaları sizler için anlatıyor.
11.05.2022 Sağlık
Estetik bir gülüş için turizm akımı!
Estetik bir gülüş için turizm akımı! IstaDental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Türkiye’nin estetik gülüş turizminde en fazla tercih edilen ülkelerinden biri olduğunu belirtti.
30.12.2021 Sağlık
Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda kimdir? 105 yaşında hayatını kaybeden Ayşe Mayda neden öldü, nereli?
Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda kimdir? 105 yaşında hayatını kaybeden Ayşe Mayda neden öldü, nereli? Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti olarak tanınan Ayşe Mayda hayatını kaybetti. İzmir’in en tanınmış diş hekimlerinden birisi olan Ayşe Mayda, tedavi gördüğü bir hastanede yaşamını yitirdi. Peki, Ayşe Mayda kimdir, kaç yaşındaydı, nereli?
20.12.2021 Yaşam
Üst çene darlığının erken tedavisi uyku kalitesini artıyor
Üst çene darlığının erken tedavisi uyku kalitesini artıyor Üst çene darlığının özellikle çocukluk döneminde tedavi edilmesi gereken bir ağız ve diş sağlığı problemi olduğunu ifade eden Ortodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Birlik, ideal tedavi zamanının 7-8 yaş civarı olduğunu söyledi. Birlik, “Erken tespit edilip tedavisi yapıldığı takdirde burun solunumu ve uyku kalitesi artar, işitme kaybı gibi birçok rahatsızlığa faydası olur” dedi.
17.09.2021 Sağlık
Çocuklarda uyku kalitesini artıyor
Çocuklarda uyku kalitesini artıyor Üst çene darlığının özellikle çocukluk döneminde tedavi edilmesi gereken bir ağız ve diş sağlığı problemi olduğunu ifade eden Ortodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Birlik, ideal tedavi zamanının 7-8 yaş civarı olduğunu söyledi. Birlik, “Erken tespit edilip tedavisi yapıldığı takdirde burun solunumu ve uyku kalitesi artar, işitme kaybı gibi birçok rahatsızlığa faydası olur” dedi.
17.09.2021 Sağlık
SGK'dan flaş kararı! Artık ücretli olacak, geri ödemeden çıkarıldı
SGK'dan flaş kararı! Artık ücretli olacak, geri ödemeden çıkarıldı SGK'dan son dakika kararı. Resmen açıklandı. O ilaçlar kapsamdan çıkarıldı. Geri ödemeye alınmayacak. Artık ücretle satın alınacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının "Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile "Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
8.09.2021 Ekonomi
Isırma problemi diş görünümünü bozuyor!
Isırma problemi diş görünümünü bozuyor! Diş sağlığı, yaşam kalitesini etkileyen en önemli konulardan biridir. Ağız ve diş sağlığını korumak için çeşitli önlemler alıyor ve oluşan sorunları gidermek adına tedavilere başvuruyoruz. Peki, Ortognatik tedavi nedir? Kimlere uygulanır? Ortognatik Cerrahi konusunun detaylarını, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın anlattı.
21.06.2021 Sağlık
Çocuklarda parmak emme çene gelişimini bozabilir
Çocuklarda parmak emme çene gelişimini bozabilir Birçok çocukta görülen parmak emme alışkanlığının, çene gelişimini bozabileceğine dikkat çeken Ortodonti Uzmanı Dr. Şirin Hatipoğlu tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Diş çapraşıklığı ve çene bozukluğuna neden olan sebeplerin ikiye ayrıldığını belirten Hatipoğlu, “Parmak/ dudak emme, tırnak yeme, dil itimi gibi kötü alışkanlıklar sonucunda normal fonksiyonel yapı bozularak patolojik bir yapı ortaya çıkar” dedi.
24.05.2021 Sağlık
'Parmak emme' alışkanlığı kalıcı sorunlara yol açabilir
'Parmak emme' alışkanlığı kalıcı sorunlara yol açabilir Çocuklarda sık görülen 'parmak emme' alışkanlığının uzun yıllar devam ettiği takdirde ağız ve diş yapısında kalıcı sağlık problemlerine neden olabileceğini belirten Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu aileleri uyardı.
12.05.2021 Sağlık
Ramazanda asitli içecekleri sınırlandırın!
Ramazanda asitli içecekleri sınırlandırın! Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Fakültesi Ortodonti Uzmanı Öğr. Gör. Saffet Dursun, karbonhidratlı besinlerin de çürüğe direk etki ettiğini söyledi.
14.04.2021 Sağlık
Diş telleri hakkında doğru bilinen yanlışlar!
Diş telleri hakkında doğru bilinen yanlışlar! Diş teli tedavisi hakkında toplumda pek çok yanlış bilgi bulunuyor. Özellikle dişlerin zamanla kendiliğinden düzeleceği, diş teli tedavisinin ağrılı oluşu ile ilgili yanlış bilgiler pek çok kişinin sorunu ötelemesine neden oluyor ve sorun daha da ileri boyutlara gelebiliyor. Uzmanlar tel takılmasından ve kullanımına şehir efsanesine dönüşen bilgilere karşı uyarıyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın diş teli ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı ve diş teli tedavisi ile ilgili bilgi verdi.
30.03.2021 Sağlık
Ortodontik diş tedavisinde yeni yöntem
Ortodontik diş tedavisinde yeni yöntem Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ortodontik tedavi yöntemlerinde yeni yaklaşımlardan birisi olan 'telsiz ortodontinin' modern bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Bahar Pehlevan, "Telsiz ortodonti tedavisi, üç boyutlu bilgisayar teknolojisi ile kişiye özel olarak tasarlanan ve dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmeyi sağlayan bir tedavi yöntemidir” dedi.
22.03.2021 Sağlık
Yapay zeka ortodontik tedavilere de katkı sağlıyor
Yapay zeka ortodontik tedavilere de katkı sağlıyor Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fulya Özdemir, ortodontik işlemler sırasında doktorların yapması gerekenlerin giderek artan oranda yapay zeka tarafından yapılmaya başlandığını söyledi.
20.03.2021 Sağlık
Emzik kullanmak kötü etkiliyor
Emzik kullanmak kötü etkiliyor Uzman Diş Hekimi Bahar Pehlevan, ebeveynlerin ağlayan bebekleri yatıştırmak, uykuya dalmalarına yardımcı olmak ve emme ihtiyaçlarını karşılamak için sık sık emzik kullanma yoluna başvurduğunu belirterek bunun bebeklerin çene kemikleri, kas ve diş gelişimini kötü yönde etkileyebileceğini söyledi.
19.03.2021 Sağlık
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı!
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı! Diş tedavilerini erteleyen çoğu kişi pandemi döneminin olmazsa olmazı maskeli yaşam ile birlikte diş tedavilerine öncelik veriyor. Özellikle diş tedavisi sürecindeki görüntüden rahatsız olacağını düşünenler maskeli yaşamı fırsat olarak görüyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın koronavirüs sürecindeki diş tedavileri, uygulamalar ve alınan önemler ile ilgili bilgi verdi.
25.02.2021 Sağlık
'Şeffaf plak' uygulaması 'diş teli' tedavisinin zahmetinden kurtarıyor
'Şeffaf plak' uygulaması 'diş teli' tedavisinin zahmetinden kurtarıyor Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Bölümü'nde, eğri dişleri düzeltmek için uygulanan "şeffaf plak" tedavisi, hastaları diş teli tedavisinin zahmetinden kurtarıyor.
6.01.2021 Sağlık
Konuştukça 23. bölüm fragmanı yayında!
Konuştukça 23. bölüm fragmanı yayında! Güne mutlu uyanmak, yaşamın farkına varmak, kendine vakit ayırmak için Kanal D ekranında buluşuyoruz.Özlem Yıldız'ın sunumuyla "Konuştukça" programı her cumartesi-pazar saat 08.30'da Kanal D'de!
15.12.2020 Televizyon
'Diş hekimlerinin işini kolaylaştıracak' yazılım!
'Diş hekimlerinin işini kolaylaştıracak' yazılım! Eskişehir ve Ankara'daki üniversitelerden bir grup öğretim üyesinin geliştirdiği yazılım, diş hekimliğinde görüntüleme aşamasında, yapay zeka teknolojisinin gücüyle 2 boyutlu dental radyografilerde otomatik tanı ve tedavi planlama imkanı sağlıyor.
8.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk bilim insanlarından 'diş hekimlerinin işini kolaylaştıracak' yazılım
Türk bilim insanlarından 'diş hekimlerinin işini kolaylaştıracak' yazılım Eskişehir ve Ankara'daki üniversitelerden bir grup öğretim üyesinin geliştirdiği yazılım, diş hekimliğinde görüntüleme aşamasında, yapay zeka teknolojisinin gücüyle 2 boyutlu dental radyografilerde otomatik tanı ve tedavi planlama imkanı sağlıyor.
8.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Dijital lingual ortodonti
Dijital lingual ortodonti Pek çok kişinin korktuğu ve bu nedenle ihmal ettiği ortodontik tedavilerin tüm aşamaları artık hiç insan eli değmeden tamamen dijital ortamda yapılabiliyor. Bu yeni yöntemle ilgili merak ettiklerimizi Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan sizler için anlattı.
19.05.2020 Sağlık
Ortodonti tedavisinde saklı tel ne zamandır uygulanmaktadır?
Ortodonti tedavisinde saklı tel ne zamandır uygulanmaktadır? Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan; Ortodonti tedavisinde saklı tel ne zamandır uygulanmaktadır? Konusuyla ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı. Ortodonti tedavisinde, saklı tel tekniği 1970’li yıllardan bu yana dünyada uygulanmakta olan bir tekniktir. Bu teknik ilk yıllarda bilgisayar destekli teknolojilerin olmaması nedeniyle zor şartlarda uygulanmış, bu nedenle de 1990’lı yıllarda popülaritesini kaybetmiştir. 2000’li yılların başlamasıyla bilgisayar destekli teknolojilerin ve üretiminde devreye girmesiyle saklı tel tekniği, normal tel tekniğinden daha pratik bir hale gelmiştir.
24.02.2020 Sağlık
Ortodonti tedavisinde saklı telin etkisi nedir?
Ortodonti tedavisinde saklı telin etkisi nedir? Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan; Ortodonti tedavisinde saklı telin etkisi nedir? Konusuyla ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
23.02.2020 Haber
Gülüş estetiğine sahip olmamak öz güven eksikliği yaratabilir
Gülüş estetiğine sahip olmamak öz güven eksikliği yaratabilir Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Serkan Görgülü, ortodontik tedavi ihtiyacının çoğu zaman estetik beklentilerden kaynaklandığını belirterek, "Gülüş estetiğine sahip olmayan bireylerde öz güven eksikliğiyle birlikte görülen psikolojik problemler oluşmaktadır." dedi.
20.01.2020 Sağlık
Şeffaf plak ile korkmadan gülümseyin
Şeffaf plak ile korkmadan gülümseyin Ortodonti Uzmanı Dr. Berk Özoğul, günümüz teknolojilerinden ilham alarak ortodontik tedavilerde devrim oluşturan ve tedavi sürecini hem hızlandıran hem de kolaylaştıran Invisalign şeffaf plak sistemiyle ilgili merak edilenleri cevaplandırdı.
30.09.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ortodonti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ortodonti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.