Odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için 8 öneri
Odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için 8 öneri Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) , en yaygın çocukluk dönemi nörogelişimsel bozukluklarından biridir. Dikkat eksikliği çocuğun hem başarısını hem de sosyal ilişkilerini derinden etkiliyor. Çözülmezse çocuklar duygularını kontrol altında tutmakta sorun yaşayabilir. Uzm. Klinik Psikolog ve Uzman Diyetisyen Merve Öz,çocukların dikkat sürelerini artırmaya yönelik önerilerde bulundu.
26.05.2021 Sağlık
Zoom Meeting online ders nasıl yapılır? Zoom Meeting nedir?
Zoom Meeting online ders nasıl yapılır? Zoom Meeting nedir? "Zoom Meeting nedir?" sorusu internette çok sık aratılan konuların başında geliyor. Corona virüsünden dolayı uzaktan eğitim süresinin 30 Nisan tarihine kadar uzatılma kararının alındı. Öğretmenler artık normal süre zarfında eğitim verdikleri okullarda “Zoom Meeting” adlı program üzerinden kendi öğrencilerine ders anlatmaya başlayacak. Bu gelişmeden sonra vatandaşlar, Zoom Meeting ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki Zoom Meeting nedir? Zoom Meeting online ders nasıl yapılır? İşte detaylar…
30.03.2020 Gündem
Ünlüler de derse girdi
Ünlüler de derse girdi Koronavirüs önlemleri kapsamında evler okula döndü. TRT-eba TV üzerinden yapılan ‘uzaktan eğitim’ önceki gün ilk dersle başladı.
25.03.2020 Magazin
Kitlesel çevrimiçi açık dersler (MOOC) nedir?
Kitlesel çevrimiçi açık dersler (MOOC) nedir? Massive Open Online Couse olarak bilinen ve internet üzerinden herkesin ulaşabileceği kitlesel çevrimiçi açık dersler olan MOOC nedir? MOOC videolarına nasıl ulaşılır?
4.12.2017 Eğitim