Omicron araştırmasında şaşırtan sonuç! Omicron kapanların çoğu koronavirüs geçirmiş kişiler...
Omicron araştırmasında şaşırtan sonuç! Omicron kapanların çoğu koronavirüs geçirmiş kişiler... Omicron varyantıyla ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İngiltere'de bu yeni varyantla ilgili olarak yeni yapılan bir araştırmanın sonuçları ise oldukça şaşırtıcı... Omicron'a yakalanan kişilerin büyük bir çoğunluğunun daha önce koronavirüs enfeksiyonu geçirmiş kişiler olduğu ortaya çıktı.
26.01.2022 Gündem
Omicron araştırmasının sonucu korkuttu! 'Havada 70 kat daha hızlı yayılıyor'
Omicron araştırmasının sonucu korkuttu! 'Havada 70 kat daha hızlı yayılıyor' Hong Kong Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmada, Omicron varyantının Delta varyantına göre 70 kat daha hızlı yayıldığı açıklandı. Yeni varyantın bronş ve akciğer dokusunda ne kadar hızlı çoğalabildiğine bakan bilim insanları, daha hızlı yayılmasına karşılık akciğerlerde 10 kat daha yavaş çoğaldığını tespit etti.
16.12.2021 Dünya
Omicron araştırmasının sonuçları dünyada tartışma yarattı! DSÖ'den flaş açıklama...
Omicron araştırmasının sonuçları dünyada tartışma yarattı! DSÖ'den flaş açıklama... Güney Afrika'da ortaya çıkan ve diğer ülkelere de yayılan Omicron varyantı kısa sürede dünyanın alarma geçmesine neden olmuş durumda. Yeni varyant Omicron üzerinde araştırma yapıldı; ilk laboratuvar testlerinin sonuçları açıklandı. Sonuçlar kısa bir sürede bilim dünyasında tartışmaya neden oldu. Konuyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden de açıklama geldi. İşte araştırma sonucu ve DSÖ'den konuya ilişkin yapılan o açıklama...
8.12.2021 Dünya