DSÖ’den Covid 19 için 'hayat kurtaran' yeni ilaç tavsiyesi
DSÖ’den Covid 19 için 'hayat kurtaran' yeni ilaç tavsiyesi Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) coronavirüs için yeni ilaç tavsiyesi geldi. DSÖ, dünya genelinde Covid-19 hasta bakım kılavuzlarını güncelleyerek ağır vakalar için interlökin-6 reseptör blokerleri grubundaki ilaçların hayat kurtardığını belirtti. Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde yayımlanan ve 11 bin hastadan elde edilen veriler ile yapılan çalışmada, ilaçların hastanın zarar görmesini de engellediği bildirildi.
7.07.2021 Sağlık
İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'nden ihmalkarlığa rekor tazminat!
İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'nden ihmalkarlığa rekor tazminat! İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), geçen yıl ‘ihmal’ sebebiyle hasta ve yakınlarına 1,4 milyar sterlinle rekor tazminat ödediği bildirildi. NHS’in geçen yıl ödediği bu meblağ, son 5 yılda ödediği toplam rakamın neredeyse iki katı olduğu açıklandı.
9.08.2020 Dünya
ŞOK! Grup ilişki ve çocuk fotoğraflarıyla yakalanan kadın...
ŞOK! Grup ilişki ve çocuk fotoğraflarıyla yakalanan kadın... İngiltere'de açık havada erkeklerle grup ilişkiye girip kendini tehşir eden eski bir sağlık çalışanı ile sevgilisi çocukların uygunsuz fotoğraflarıyla yakalandı.
13.12.2018 Dünya
İngiltere’de hastalar, hastane koridorlarında ölüyor!
İngiltere’de hastalar, hastane koridorlarında ölüyor! İngiltere'de Ulusal Sağlık Sistemi'nin (NHS) bütçe kesintileri ve gerekli yatırımların yapılmaması nedeniyle krize girdiği yönündeki tartışmalara acil servis doktorları da katıldı.
11.01.2018 Dünya