Ölümden başka her derde deva! Binlerce yıldır tüketiliyor, yeni faydaları ortaya çıktı
Ölümden başka her derde deva! Binlerce yıldır tüketiliyor, yeni faydaları ortaya çıktı Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenlerin beslenmesine özellikle daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Hemen herkes sağlıklı yaşamanın yollarını ararken yeni araştırmalar besinlerin sağlık üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor. Hititlerden günümüze kadar Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinde kesintisiz olarak tüketilen ve aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan öyle bir meyve var ki sağlıklı yaşam tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kuran-ı Kerim'de adı 3 kez geçen meyve ölümden başka her derde deva!
5.11.2023 Sağlık
Günde bir bardak içmek yetiyor! Tam bir şifa deposu!
Günde bir bardak içmek yetiyor! Tam bir şifa deposu! Yüksek antioksidan içeriğiyle nar suyunun, her mevsimi sağlıklı geçirmek için en iyi destek olduğunu belirten uzmanlar, 100 ml. nar suyunun yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 16’sını karşıladığını belirtiyor.
1.07.2020 Sağlık
Yeşil çayın üç katı antioksidan içeriyor!
Yeşil çayın üç katı antioksidan içeriyor! Sonbahar ve kış aylarının en güzel meyvelerinden nar, suyu ile de hastalıklara kalkan oluyor. Nar suyunun yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan içerdiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Selim Kum, “İlaç bitki kıvamında bir meyve” yorumunda bulundu.
1.10.2019 Sağlık
Tanesi de, suyu da kabuğu da faydalı
Tanesi de, suyu da kabuğu da faydalı DİYETİSYEN Esra Kula, potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin olan B1, B2 vitaminleri, kalsiyum ve fosfor mineralleri de içeren Nar’ın, tanesinin, suyunun ve kabuğunun da faydalı olduğunu bildirdi.
30.01.2016 Sağlık