Maske ile ilgili flaş açıklama! Omicron varyantından korumuyor, N95, KN95, KF94 ve FFP2 tipi...
Maske ile ilgili flaş açıklama! Omicron varyantından korumuyor, N95, KN95, KF94 ve FFP2 tipi... Omicron varyatı ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar yeni varyantın daha hızlı yayıldığı ortaya koydu. Omicron varyantında maske kullanımı da daha önemli hale geldi. Bez maskelerin Omicron'dan korumadığı tespit edildi. California Üniversitesi'den yapılan açıklamada Omicron'a karşı N95, KN95, KF94 ve FFP2 tipi maskelerin kullanılması önerildi.
3.01.2022 Sağlık
Orman yangınları akciğerleri tehdit ediyor! Uzmanlar maske uyarısı yaptı!
Orman yangınları akciğerleri tehdit ediyor! Uzmanlar maske uyarısı yaptı! Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarını tehdit eden orman yangınları, hava kirliliğine yol açması sonucu akciğer sağlığı açısından da risk oluşturuyor. Havaya saçılan partikül ve gazlardan korunmak için maske kullanımı uyarısında bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Selvi, “Partikülden korunmada N95 adı verilen maskeler daha etkili. Bunların 6 saatte bir değiştirilmesi gerekli” dedi.
10.08.2021 Sağlık
MEB N95 standardında maske makinesi üretti
MEB N95 standardında maske makinesi üretti Milli Eğitim Bakanlığınca, koronavirüs önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu Tekirdağ Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde N95 maske makinesi üretildi.
21.04.2020 Bilim ve Teknoloji