'Gizemli monolit' bu kez orada ortaya çıktı! 'Gökyüzüne bak, Ay'ı gör'
'Gizemli monolit' bu kez orada ortaya çıktı! 'Gökyüzüne bak, Ay'ı gör' Milli Uzay Programı'nın lansmanı öncesinde Göbeklitepe'ye yakın noktada dikili halde bulunan ve üzerinde Göktürkçe 'Gökyüzüne bak, Ay'ı gör' ifadesinin yer aldığı metal monolit, Diyarbakır'ın Zerzevan Kalesi'nde de ortaya çıktı. 2-4 Eylül tarihlerinde tarihi kalede gerçekleştirilecek Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin tanıtımı için dikilen monolit, şaşkınlığa neden oldu.
30.08.2021 Yaşam
Monolit nedir? Göbeklitepe’de monolite benzer metal blok görüldü!
Monolit nedir? Göbeklitepe’de monolite benzer metal blok görüldü! ABD ve Romanya'da bulunan monolitlere benzer bir metal blok da Göbeklitepe civarında görüldü. Metal bloğun üzerinde Göktürk alfabesiyle 'Ay'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' yazdığı belirtildi. Monolit nedir?
5.02.2021 Gündem
Monolit nedir? Utah, Almanya ve Romanya’da ortaya çıkan ve kaybolan Monolit sütun bu kez Kaliforniya’da!
Monolit nedir? Utah, Almanya ve Romanya’da ortaya çıkan ve kaybolan Monolit sütun bu kez Kaliforniya’da! ABD'nin Utah Eyaleti, Almanya ve Romanya derken, monolit bu kez ABD'de ortaya çıktı. Kaliforniya'da bulunan monolit, yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve toprağa gömülü değil. Monolit nedir?
3.12.2020 Gündem