Prof. Dr. Ceyhan'dan Molnupiravir kullanımı ile ilgili açıklama
Prof. Dr. Ceyhan'dan Molnupiravir kullanımı ile ilgili açıklama Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, gelecek hafta kullanımına başlanacak 'Molnupiravir' isimli koronavirüs ilacının, virüsün RNA'sına girip çoğalmasını engelleyen ilaç grubundan olduğunu söyledi. Ceyhan, "2021 yılı sonunda acil kullanım onayı verildi. ABD’de kullanımda, AB ülkelerinin birçoğunda da acil kullanım onayı verildi; ama kullanım, beklenenin çok altında" dedi.
4.02.2022 Gündem
Molnupiravir ve Paxlovıd ilaçları ile ilgili açıklama! 'Hastalık süresini azaltacak'
Molnupiravir ve Paxlovıd ilaçları ile ilgili açıklama! 'Hastalık süresini azaltacak' Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, Covid-19 tedavisi için üretilen Molnupiravir ile Paxlovıd adlı ilaçların pandeminin daha hızlı sonlanması ve daha kontrol edilebilir olması açısından umut verici olduğunu bildirdi. Molnupiravir'in yakın zamanda Türkiye'de tedavi protokolüne ekleneceğini belirten Taşova, "İlaçların hastalık süresini ve yoğun bakımlardaki yoğunluğu azaltacağını bekliyoruz" dedi.
13.12.2021 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan: 'Molnupiravir'de kesin veri yok, beklemek lazım
Prof. Dr. Ceyhan: 'Molnupiravir'de kesin veri yok, beklemek lazım Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de Covid-19 hastalığına karşı tedavi rehberine eklenecek 'Molnupiravir' ilacının henüz Faz-3 çalışmasının tamamlanmadığını söyledi. Ceyhan, "Firma Faz-3 çalışmasındaki ara sonuçlar ile acil kullanım onayı aldı dolayısıyla ‘Molnupiravir’in henüz ne oranda etkili olduğuna dair kesin veri yok. Ara sonuçlar hep yanıltabilir insanları. Bence bu ilacın etkinliği ile ilgili Faz-3 çalışmasının bütün sonuçlarını beklemek lazım" dedi.
26.11.2021 Gündem