Kegel egzersizi yapmak mesane sarkmasını önlüyor!
Kegel egzersizi yapmak mesane sarkmasını önlüyor! Kadınların doğumdan sonra pelvik kaslarını güçlendirici egzersiz yapmaları mesane sarkmasını önlüyor. Vajinadan dışarıya sarkan ve ele gelen kitlelerin büyük çoğunluğunun mesane sarkması olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Dr. Elnur Allahverdiyev, “Kadınlarda mesane sarkmasının görülmesinin en büyük nedenleri arasında normal doğum sonrasındaki pelvik taban kas yetersizliği yer alıyor. Özellikle doğum sonrası pelvik bölgedeki (Karnın altı kısmı) kasları geliştirmek için kegel egzersizi yapmak mesane sarkmasını önlüyor” açıklamasında bulundu.
5.10.2021 Sağlık
Zorlu doğumlar mesane sarkmasına neden olabilir
Zorlu doğumlar mesane sarkmasına neden olabilir Kadınlarda mesaneyi destekleyen pelvik taban kaslarının germe veya zayıflamasıyla sık karşılaşılan idrar kesesi sarkmasının en önemli nedeninin birden fazla ve zorlu normal doğum olduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Aykan, bazı durumlarda tedavide ameliyatın gerekli olabileceğini belirtti.
5.08.2021 Sağlık
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları!
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları! Cinsel ilişkinin ardından vajinada ağrı hissediyorsanız, ağrının neden olduğunu bilmek önemlidir. Cinsel aktiviteden sonra vajinanın acıya neden olması çoğu durumlarda normal değildir. Uzmanlar seks sonrası vajinada ağrının olmasını enfeksiyon, alerji ve travmalar olabileceği konusunda uyarıyor. Peki, Seks sonrası vajinada ağrı neden olur? Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının nedenleri nelerdir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay cinsel ilişki sırasında veya sonrasında vajina ağrısı nedenler ve tedavi yöntemlerini anlattı.
17.03.2021 Sağlık