'Mavi Bebek' oyunu, intihara sürüklüyor! 12-15 yaş grubu...
'Mavi Bebek' oyunu, intihara sürüklüyor! 12-15 yaş grubu... Sosyal medya uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, internette 'Mavi Bebek' uygulamasının diğer oyunlardan farklı olarak çok hızlı yayıldığını söyledi. Prof. Dr. Eraslan, "'Mavi Bebek' çok da yeni değil. Daha önceden var olan; fakat ülke gündemine yeni giren bir uygulama. Özellikle sosyal medya üzerinden insan beynini ‘amigdala’ adı verilen kaygı ve korku bağlamına vurgu yaparak, ses, görüntü ve multimedya gibi destekleyici vurgularla etkiliyor" dedi.
8.07.2020 Gündem
Mavi bebek oyunu nedir? Blue Baby oyunu neden tehlikeli, çocukları nasıl etkiliyor? Jonathan Galindo Mavi bebek oyununa nasıl ulaşılıyor?
Mavi bebek oyunu nedir? Blue Baby oyunu neden tehlikeli, çocukları nasıl etkiliyor? Jonathan Galindo Mavi bebek oyununa nasıl ulaşılıyor? Momo ve mavi balina adlı çocuklar için tehlikeli oyunların ardından şimdi de mavi bebek adında yeni bir oyun ortaya çıktı. Yazışma ile çeşitli talimatların verildiği oyun, oyunu oynayan kişinin zihnini ele geçiriyor. Çocuklar için büyük tehditler teşkil eden "Mavi Bebek" oyunu çocukların psikolojisini bozacak şekilde korku veriliyor. Peki, Mavi bebek oyunu nedir? Mavi Bebek oyunu nasıl oynanıyor, neden zararlı? Blue Baby oyunu hakkında uzmanlar uyarıda bulunuyor!
7.07.2020 Gündem