Masa başı çalışanlarını tehdit eden 6 hastalık
Masa başı çalışanlarını tehdit eden 6 hastalık Bilgisayarın başında saatlerce oturuyoruz. Parmaklarımız, kimi zaman sert dokunuşlarla, adeta özdeşleşiyor klavye tuşlarıyla. Bilgisayar başında olmadığımız zamanlar ise ellerimiz ve parmaklarımız gelen maillere veya mesajlara hızlıca yanıt verebilmek için yine sayısız kez çalışıyor. Kimi zamansa, bazıları ağır olabilen dosyaları taşımamız gerekebiliyor. Bu hareketler, masa başı çalışanlarının her gün rutin olarak ve sayısız kez yaptıkları işlerden bazıları. Ancak dikkat! Her gün seri olarak tekrar edilen bu hareketler; el, kol ile omuz kaslarımızı yıpratıyor ve zamanla günlük hayatımızı olumsuz etkileyen sağlık problemlerine neden olabiliyor.
24.09.2021 Sağlık
'Kıl dönmesi sorunu masa başı çalışanları tehdit ediyor'
'Kıl dönmesi sorunu masa başı çalışanları tehdit ediyor' Daha çok genç erkeklerde görülen kıl dönmesi sorunu Türkiye’de Batı toplumlarından 10 kat fazla görülüyor. Masa başı çalışanlarla uzun süre hareketsiz kalanlarda kıl dönmesi riskinin arttığını belirten uzmanlar, hastalığı önlemeye yönelik tedbirlere vurgu yapıyor.
10.11.2017 Sağlık
Masa başında çalışanlara karpal tünel tehdidi!
Masa başında çalışanlara karpal tünel tehdidi! Ağır işlerde çalışanlarda görülen hastalık, artık masa başı çalışanları, yani ellerini fazla kullananları tehdit ediyor.
24.05.2017 Sağlık