Lambda varyantı nedir? Aşı lambda variantına karşı koruyor mu? 2020 Tokyo Olimpiyatları ile bağlantılı çıktı!
Lambda varyantı nedir? Aşı lambda variantına karşı koruyor mu? 2020 Tokyo Olimpiyatları ile bağlantılı çıktı! Lambda varyantı nedir? Japonya'da ilk kez görülen Kovid-19'un "Lambda" varyantının 2020 Tokyo Olimpiyatları ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Laboratuvar çalışmaları, Lambda varyantının aşıların ürettiği antikorlara dirençli olduğunu ortaya koymuştu.
17.08.2021 Gündem
Delta Plus varyantı ile ilgili en çok merak edilen 10 soru
Delta Plus varyantı ile ilgili en çok merak edilen 10 soru Koronavirüsle mücadele tüm dünyada devam ederken ortaya çıkan mutasyonlar da endişeye neden oluyor. Salgının başından bu yana onlarca virüs mutayona uğrayarak onlarca mutasyonun ortaya çıkmasına neden oldu. Bilim insanları hastalığı bu varyantlar yüzünden hızla yayılmaya devam ettiğini belirtirken virüsün daha da dirençli hale gelmesi endişeleri arttırıyor. Son olarak Delta Plus varyantı ile mücadele devam ederken Türkiye’de de varyantın yayılmaya başladığı bildiriliyor. Peki, Delta Plus varyantı nedir? Delta Plus varyantı neden daha tehlikeli? Delta Plus varyantının belirtileri neler? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko Delta Plus varyantı ile ilgili en çok merak edilen 10 soruyu yanıtladı.
14.07.2021 Sağlık
Lambda varyantı nedir, belirtileri nelerdir? Lambda varyantı hangi ülkelerde var, Türkiye’de görüldü mü, tehlikeli mi? DSÖ’den 'Lambda varyantı' açıklaması!
Lambda varyantı nedir, belirtileri nelerdir? Lambda varyantı hangi ülkelerde var, Türkiye’de görüldü mü, tehlikeli mi? DSÖ’den 'Lambda varyantı' açıklaması! Delta varyantı tehlikenin sayısı artarken Latin Amerika'da ortaya çıkan Lambda varyantı endişeleri artırdı. Latin Amerika'da etkili olan varyant kısa sürede çok sayıda vakaya yol açtı ve çok sayıda ülkede tespit edildi. Lambda varyantı nedir, hangi ülkelerde var?
25.06.2021 Gündem