Kentsel dönüşüm yasası nedir, kentsel dönüşüm yasasında neler var? Kentsel dönüşüm yasası içeriği ve maddeleri 2023
Kentsel dönüşüm yasası nedir, kentsel dönüşüm yasasında neler var? Kentsel dönüşüm yasası içeriği ve maddeleri 2023 "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun teklifi ile kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden biri olarak gösterilen kat maliklerinin uzlaşmada 3’te 2’yi yakalama zorunluluğu ortada kalkacak. Daha önce üçte iki çoğunluk aranan dönüşüm kararları yüzde 50+1 ile alınabilecek. Kentsel dönüşüm yasası içeriği ve maddeleri yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından sorgulanmaya başlandı. Peki, kentsel dönüşüm yasası nedir, içeriğinde neler var? İşte kentsel dönüşüm yasası maddeleri…
8.11.2023 Gündem
Kentsel Dönüşüm Yasası Meclis’ten geçti mi, Kentsel Dönüşüm Yasası değişiyor mu? Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası ne zaman çıkacak?
Kentsel Dönüşüm Yasası Meclis’ten geçti mi, Kentsel Dönüşüm Yasası değişiyor mu? Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası ne zaman çıkacak? Kentsel Dönüşüm Yasası Meclis’ten geçti mi, Kentsel Dönüşüm Yasası değişiyor mu? Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'daki "rezerv yapı alanı" tanımında değişikliğe gidildi. Peki, Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası ne zaman çıkacak? Kentsel Dönüşüm Yasası nedir?
8.11.2023 Gündem