Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı Dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Bayramın 3'üncü günündeyiz. Müzemize akın akın ziyaretçi geliyor. Özellikle bayramın 2'nci gününde, dün 5 bin 660 ziyaretçiyi ağırladık. Zeugma Mozaik Müzesi'nin tüm zamanlardaki en büyük günlük ziyaretçi rekoruydu bu rakam. Bugün bu rakamları daha da artıracağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan bayram tatili dolayısıyla birçok tatil beldesinde yoğunluk yaşandı.
12.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Proje ve yatırımda rakibimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Proje ve yatırımda rakibimiz yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç kimsenin Cumhur İttifakı'nın, AK Parti'nin, şahsımızın gölgesinde yürüyerek sırf seçim kaybettirmek için ortada dolaşmasına rıza göstermeyiz. Gölgemizde yürüyüp bize çelme takmaya çalışanlar istismarda sınır tanımıyorlar. Rabbim hepsini ıslah etsin. Biz Şanlıurfa'ya Şanlıurfalılara güveniyoruz. Biz eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz derken birileri gibi yalan yanlış ifadelerle siyaset cambazlığı peşinde koşmuyoruz" dedi.
9.03.2024 Gündem
Şanlıurfa’da depremde hayatını kaybedenler anıldı
Şanlıurfa’da depremde hayatını kaybedenler anıldı Şanlıurfa’da depremde hayatını kaybedenler için kentin simgesi olan Balıklıgöl’deki Dergah Camii’nde dua edildi. Ardından cami çıkışında cemaate çorba dağıtıldı.
6.02.2024 Gündem
Hatay'da geri dönüş başladı! Büyük acıların izlerini silmek için yoğun çalışma
Hatay'da geri dönüş başladı! Büyük acıların izlerini silmek için yoğun çalışma 6 Şubat depreminin hemen ardından Hatay’da yüzyılın afetiyle yüzleşmiştik. Bir yıl sonra bu kez “büyük acıların” izlerini silmek için yoğun bir çalışmaya tanık oluyoruz. Şehrin birçok yerinde enkaz kaldırma ve kalıcı konut çalışmaları sürüyor. Kent, büyük bir şantiye görünümünde... Hataylılar her geri dönüşü ve açılan her yeni işyerini sevinçle karşılıyor.
5.02.2024 Gündem
Şanlıurfa'da rögara düşen çocuk kurtarıldı
Şanlıurfa'da rögara düşen çocuk kurtarıldı Şanlıurfa'da 3 metre derinliğindeki rögara düşen Ali U., (13) itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
10.01.2024 Gündem
Balıklıgöl artık berrak! Çalışmalarda sona gelindi
Balıklıgöl artık berrak! Çalışmalarda sona gelindi Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl’de deprem ve sel felaketleri sonrası çamur rengini alan suyun rengi normale döndü. Göl ve çevresinde başlayan güçlendirme ile restorasyon çalışmalarında da sona gelindi.
12.05.2023 Gündem
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede nisan ayında 9 müze ve ören yeri tekrar ziyarete açıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Gaziantep Zeugma Müzesi'nin de bugün ziyarete açıldığını belirterek, "Bölgede müzelerimizi açmaya devam edeceğiz. Biz, kültürün depremden etkilenen şehirlerimizde yeniden nefes alıp vermesi ile aslında depremlerden mağdur olmuş insanlarımızın hayata tutunma biçimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
Balıklıgöl’ün suyu, deprem sonrası çamur rengine döndü
Balıklıgöl’ün suyu, deprem sonrası çamur rengine döndü Şanlıurfa’nın simgesi olan, dünyanın tek doğal akvaryumu olarak bilinen tarihi Balıklıgöl de depremden etkilendi. Berrak ve mavi olan gölün suyu, depremin ardından çamur rengini aldı.
17.02.2023 Gündem
Deprem bölgesinde AFAD kıyafetiyle hırsızlık rezaleti
Deprem bölgesinde AFAD kıyafetiyle hırsızlık rezaleti Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetinde deprem tüm yurdu sarstı. Kurtarma ekipleri enkaz altındaki kurtarmak için zamanla savaşırken hırsızlar yardım kuruluşlarına ait kıyafetleri giyerek boşaltılan evlerden hırsızlık yaptıkları belirlendi.
8.02.2023 Gündem
Şanlıurfa'da 'şeriat' çağrısına Valilik soruşturma başlattı
Şanlıurfa'da 'şeriat' çağrısına Valilik soruşturma başlattı Şanlıurfa Balıklıgöl'de İsrail'i protesto etmek için toplanan bir grubun siyah tevhid bayrakları açarak şeriat çağrısında bulunmasıyla ilgili Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.
28.04.2022 Gündem
'Dünyanın en saçma binası' yazınca orası çıkıyordu! O bina yıkılıyor
'Dünyanın en saçma binası' yazınca orası çıkıyordu! O bina yıkılıyor Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak yapılan aramada ilk sırada çıkan Kahramanmaraş'taki 18 katlı İl Özel İdare binasının yıkımına başlandı. İlk etaptaki içindeki demir profillerin söküldüğü binada çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yıkımın belediyeye ek bir maliyet getirmeyeceğini belirterek, "Yapmış olduğumuz ihale sonucunda burayı yıkan firma, hem binayı yıkacak hem de belediye bütçemize 6 milyon 600 bin liralık bir katkı sağlayacak" dedi.
10.01.2022 Yaşam
Edirne'de sis etkili oldu; görüş mesafesi 30 metreye düştü
Edirne'de sis etkili oldu; görüş mesafesi 30 metreye düştü Edirne'de gece saatlerinde başlayan sis sabah saatlerinde etkisini artırdı. Görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düşerken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti, Selimiye Camisi ve tarihi köprüler gözden kayboldu.
4.01.2022 Yaşam
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da esnaflla buluşup, adliye önünde 276 gündür oturma eylemi yapan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, eşi ve 2 oğlu öldürülen kadının adalet aradığını söyleyerek, "Adalet bekleyen bir annenin sesini niçin duymazlar, görmezler, hissetmezler? En büyük acı burada" dedi.
9.12.2021 Siyaset
Meral Akşener, Şanlıurfa'da esnafı ziyaret etti
Meral Akşener, Şanlıurfa'da esnafı ziyaret etti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa'da esnafı ziyaret etti. Kendisine ikram edilen baklava ve fıstıktan yiyen Akşener, esnafın sorunlarını Meclis gündemine taşıyacağını dile getirdi.
11.03.2021 Siyaset
Edirne'de görüş mesafesi 30 metreye düştü
Edirne'de görüş mesafesi 30 metreye düştü Edirne'de sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye indi.
11.01.2021 Yaşam
Öterken bayılıyor! Denizli horozu için otomobil teklif edildi
Öterken bayılıyor! Denizli horozu için otomobil teklif edildi Denizli'de uzun süre öttükten sonra düşüp bayılan Denizli horozu, sosyal medyada ilgi gördü. Fenomen haline gelen 'Bahtiyar' isimli horozun sahibi Okan Gökbudak (28), "Yurt dışında yaşayan bir kişi horozumu 1250 Euro'ya satın almak istedi. Bir kişi de 25 bin lira değerindeki otomobiliyle horozumu takas etme teklifinde bulundu" dedi.
17.12.2020 Yaşam
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Antalya'da yüzde 100 artış var' diyerek uyarmıştı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Antalya'da yüzde 100 artış var' diyerek uyarmıştı! Yükselen koronavirüs vakalarından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan peş peşe uyarılar gelmişti. Bakan Koca’nın Antalya’da yüzde 100 vaka artışı yaşandığını bildirmesinin ardından, kentin işlek meydan ve caddelerindeki banklar şeritlerle kapatıldı. Kafe ve restoranlardan paket siparişle yiyecek alan vatandaşlar da yemeklerini ayakta yemek zorunda kaldı.
4.12.2020 Gündem
'Dünyanın en saçma binası' yıkılıyor
'Dünyanın en saçma binası' yıkılıyor Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak arama yapıldığında ilk sırada yer alan yapılardan olan Kahramanmaraş'taki 18 katlı Özel İdare İş Merkezi yıkılacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, binanın yerine şehir meydanı yapılacağını söyledi.
3.09.2020 Yaşam
Adana şalgamı tescillendi
Adana şalgamı tescillendi Adana'da yüzyıllardır sevilerek tüketilen, Adana şalgamı, Coğrafi İşaret Belgesi'yle tescillendi.
11.06.2020 Yaşam
'Göbeklitepe Yılı' ile Şanlıurfa turizmi ivme kazandı
'Göbeklitepe Yılı' ile Şanlıurfa turizmi ivme kazandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un 'Göbeklitepe Yılı' ilan edilmesinin ardından yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Şanlıurfa’da otellerde doluluk oranı yüzde yüz seviyelerine ulaştı.
18.04.2019 Yaşam
16 yaşındaki genç kar ile ilk kez tanıştı...
16 yaşındaki genç kar ile ilk kez tanıştı... Denizli’de akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı kent merkezinde sevinçle karşılanırken, 16 yaşındaki İranlı genç ilk defa kar ile karşılaşmanın mutluluğunu yaşadı. Kentte 10 ilçede eğitime 1 gün süre ile ara verildi.
15.01.2019 Yaşam
Tarihi medresenin altındaki yapının gizli geçit değil, altyapı olduğu anlaşıldı!
Tarihi medresenin altındaki yapının gizli geçit değil, altyapı olduğu anlaşıldı! Sivas'ta, 1271 yılında Selçuklular döneminde yaptırılan ve kentin simgesi haline gelen Çifte Minareli Medrese'nin eyvan kısmında yapılan kazılarda tesadüfen bulunan ve gizli geçit olarak nitelendirilen tünelin geçit değil altyapı olabileceği belirtildi.
9.11.2018 Gündem
Tarihi medresenin altında tesadüfen 'gizli tünel' bulundu
Tarihi medresenin altında tesadüfen 'gizli tünel' bulundu SİVAS'ta, 1271 yılında yaptırılan ve kentin simgesi haline gelen Çifte Minareli Medrese'nin eyvan kısmında yapılan kazı çalışmalarında, gizli tünel girişi bulundu.
19.10.2018 Gündem
‘Hoşgörü Sofrası’
‘Hoşgörü Sofrası’ Gökçeada’da 5 bin Müslüman ve Hristiyan, bu yıl 5’inci kez kurulan iftar sofrasında buluştu... İftarın ardından dualar edildi, ilahiler okundu ve sema gösterisi sunuldu...
10.06.2018 Ramazan
Balıklıgöl'de saatlerce yüzük aradılar
Balıklıgöl'de saatlerce yüzük aradılar Şanlıurfa'da bir kadın öğretmenin Balıklıgöl'de suya düşürdüğü 8 bin lira değerindeki yüzük, belediye personeli tarafından botla yapılan aramayla bulunarak, sahibine teslim edildi.
3.11.2017 Yaşam