Zayıf bağışıklıkta ortaya çıkıyor! Tedavi edilmezse ölüme neden oluyor!
Zayıf bağışıklıkta ortaya çıkıyor! Tedavi edilmezse ölüme neden oluyor! Kara mantar kabusu devam ediyor! Başta Hindistan olmak üzere tüm dünyada görülme sıklığı artış gösteren kara mantar hastalığının Covid-19 ile bağlantılı olup olmadığı merak ediliyor. Hastalığın sindirim, temas ve solunum yolu ile bulaştığını vurgulayan uzmanlar, henüz insandan insana ya da hayvandan hayvana bulaştığının tespit edilmediğini belirtiyor. Uzmanlar, zayıf bağışıklık sisteminin kara mantar hastalığına zemin hazırladığına ve zamanında tedavi edilmemesi halinde yüzde 25 – 50 oranında ölümlere yol açtığına dikkat çekiyor.
15.09.2021 Sağlık
Kara mantar vakası giderek artıyor!
Kara mantar vakası giderek artıyor! Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede bugüne kadar 40 bin 800’den fazla kişide kara mantar (mukormikoz) hastalığının görüldüğünü açıkladı.
28.06.2021 Dünya
Kara Mantar hastalığı (mukormikoz) nedir? Kara Mantar virüsü Irak’a da sıçradı, Türkiye’de var mı, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Kara Mantar hastalığı (mukormikoz) nedir? Kara Mantar virüsü Irak’a da sıçradı, Türkiye’de var mı, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Hindistan'da başlayan ve bazı hastaların bir gözünün çıkarılmasına neden olan kara mantar hastalığı Irak’a da sıçradı. Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kara mantar nedeniyle bir kişinin öldüğü belirtilirken, hastalığın bulaşıcı olmadığına vurgu yapıldı. Öte yandan Hindistan’ın Batı Gujarat eyaleti, çok sayıda kara mantar vakasına sahip olduğu için özel koğuşlar oluşturmuş, kuzeybatı Rajasthan eyaleti ise mukormikozu resmi olarak salgın ilan etmişti. eki, Kara mantar hastalığı nedir? Mukormikoz nedir? Kara mantar hastalığı belirtiler neler? İşte kara mantar kabusu hakkında merak edilenler...
2.06.2021 Gündem
Kara mantar hastalığı nedir? Kara mantar hastalığı belirtileri, nedeni ve tedavisi
Kara mantar hastalığı nedir? Kara mantar hastalığı belirtileri, nedeni ve tedavisi Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık sistemi çöken Hindistan, yeni bir salgınla mücadele etmeye çalışıyor. Ülkedeki Batı Gujarat eyaleti, çok sayıda kara mantar vakasına sahip olduğu için özel koğuşlar oluşturuyor. Kuzeybatı Rajasthan eyaleti ise mukormikozu resmi olarak salgın ilan etti. Yeni salgın hastalığında hastanın enfeksiyonun beyne sıçramasını önlemek amacıyla gözleri çıkarıldı. Peki, Kara mantar hastalığı nedir, belirtilerinelerdir? Kara mantar hastalığı belirtileri nelerdir, bulaşıcı mı, tedavisi var mı?
24.05.2021 Gündem