T rahim hamileliğe engel mi?
T rahim hamileliğe engel mi? Günümüzde çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yüzde 16’sı gebelik sorunu yaşıyor. Uygun zamanlarda cinsel ilişkiye girme, adet döngülerinin süresini bilmenin yanı sıra hamile kalma sürecinde birçok genetik faktör de yumurtlamayı etkiliyor. Bu sebeplerden bir tanesi ise kadınlarda sıkça rastlanan ve konjenital yani doğuştan kaynaklı oluşan T rahim anomalisi olarak karşımıza çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman T rahim hamilelik ile ilgili merak edilenleri anlattı.
25.10.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde başarı oranını artırmak mümkün!
Tüp bebek tedavisinde başarı oranını artırmak mümkün! Tüp bebek tedavisi, kadın üreme hücresi ile erkek üreme hücrelerinin vücudun dışında döllenmesiyle ortaya çıkan bir tedavi yöntemi. Birçok ailenin bebek sahibi olma şansını artıran tüp bebek tedavisindeki başarı oranı anne adayının yumurta sayısı ve kalitesiyle de doğru orantılı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman tüp bebek ile ilgili merak edilenleri anlattı.
12.09.2021 Sağlık
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün!
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün! Kadınların 40 yaşından önce adetinin sonlanmasına erken menopoz deniliyor. Bu dönemde yumurta sayısının ve kalitesinin azalması bu tanıyı alan kadınların gebe kalma şansını da önemli ölçüde azaltıyor. Ancak gelişen tıp dünyası, erken menopoz riski taşıyan kadınlara yumurta dondurma yöntemi sayesinde anne olma şansını sunuyor.
3.09.2021 Sağlık
Yaz aylarında artan kadın hastalıklarına dikkat!
Yaz aylarında artan kadın hastalıklarına dikkat! Hava sıcaklıklarının yükselmesi ve tatil sezonunun açılması, yaz hastalıkları türlerinin artmasını beraberinde getiriyor. Hamileler başta olmak üzere kadınlarda görülen jinekolojik sorunlar da artış gösteriyor. Aşırı terleme, havanın nemli olması ile beraber deniz ve havuz gibi kalabalık ortamlarda bulunmak başlıca nedenler arasında yer alıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, yaz aylarında en sık görülen kadın hastalıklarını ve bu hastalıklardan kaçınmak için nasıl önlemler alınması gerektiği hakkında önemli bilgiler paylaştı.
26.07.2021 Sağlık