İzmit Körfezi turkuaz renge büründü! O anlar NASA’nın uydu görüntülerine yansıdı
İzmit Körfezi turkuaz renge büründü! O anlar NASA’nın uydu görüntülerine yansıdı İzmit Körfezi’nde deniz turkuaz renge büründü. Yaşanan renk değişimi NASA’nın uydu görüntülerine de yansıdı.
8.05.2023 Yaşam
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesine ilişkin, "Kokolitofor denilen tek hücreli canlıların sayıca artışının sonucunda meydana geliyor. Çok endişe edilir ya da çok garipsenir bir durum değil. Zaman zaman rastlıyoruz" dedi.
9.05.2023 Gündem
Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! Tedirgin eden gelişme, İstanbul'a kadar ulaştı
Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! Tedirgin eden gelişme, İstanbul'a kadar ulaştı Uydu görüntülerinde ortaya çıktı. Tedirgin eden gelişme. Avrupa Uzay Ajansı'na ait 'Sentinel-3' uydusunun çektiği İzmit Körfezi'nin yer aldığı görüntüler şaşkına çevirdi. Görüntülerde İzmit Körfezi'nin turkuaz renge büründüğü görüldü. Denizde meydana gelen renk değişimi nedeniyle TÜBİTAK harekete geçti. TÜBİTAK ekipleri İzmit Körfezi'nden numune aldı. Öte yandan denizdeki turkuaz renk, İstanbul'un Pendik ilçesi açıklarına kadar ulaştı. İşte son dakika haberinin detayları...
6.05.2022 Gündem