Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışana güzel haber,  4.173 TL...
Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışana güzel haber, 4.173 TL... Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş gelişme! Tek tek açıklandı. Süreler belli oldu. Kimin ne kadar yıllık izin hakkı var? Senelik izin aynı işyerinden bir yıl ve daha uzun süre çalışılması durumunda çalışana tanınan bir hak. Çalışma süresi uzadıkça yıllık izin de artıyor. 1-5 yıl arasındaki çalışanlar için bu süre 14 gün olarak belirlendi. Çalışanın şehir dışına çıkması durumunda 4 güne kadar ücretsiz yol izni de veriliyor. Çalışanların ücretli izinleri olduğu gibi doğum, evlat edinme gibi bazı durumlarda ücretsiz izin hakkı da bulunuyor. İşverenin çalışana izin hakkını kullandırmaması durumunda 4.173 TL idari para cezası kesiliyor.
16.05.2022 Çalışan Hakları
Babalık izni kaç gün? Babalık doğum izni ne zaman başlar, ne kadar sürer?
Babalık izni kaç gün? Babalık doğum izni ne zaman başlar, ne kadar sürer? Eşi doğum yapan erkeğin hem devlette hem de özel sektörde babalık izni yapmasına hakkı vardır. Bu hak, devlette çalışanlar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, Özel sektör çalışanları için de 4857 sayılı İş Kanunu kapsamındadır. Peki, Babalık izni kaç gün? Babalık doğum izni ne zaman başlar, ne kadar sürer? İşte babalık izni ile ilgili merak edilenler…
16.02.2022 Çalışan Hakları
Yıllık izni 4 gün arttırabilirsiniz!
Yıllık izni 4 gün arttırabilirsiniz! Yaz aylarıyla birlikte yıllık izinler de başladı.İş kanunu çalışanlara yıllık izinlerini 4 gün artıracakları bir yol da içeriyor.
24.06.2019 Çalışma Hayatı