İstiklal Marşı sözleri ve notaları! İstiklal Marşı ne zaman yazıldı, bestecisi kim? İşte İstiklal Marşı 10 kıtası
İstiklal Marşı sözleri ve notaları! İstiklal Marşı ne zaman yazıldı, bestecisi kim? İşte İstiklal Marşı 10 kıtası Millî Mücadele'de Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınmış şiir olan İstiklal Marşı, millî bir ruhu anlatır. İstiklal Marşı, 17 Şubat 1921'de Sebilürreşad dergisinin ilk sayfasında "Kahraman Ordumuza" ithafıyla yayımlandı. Türk bayrağı gibi Türk milletinin önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı, milletin güçlü aidiyet duygusuyla geleceğe karşı umut ve cesaretle bakmasını sağlayan "milli mutabakat metni" olarak kabul ediliyor. Peki, İstiklal ne demek? İstiklal Marşı ne zaman yazıldı? İstiklal Marşımızın bestecisi kimdir? İstiklal Marşı sözleri ve İstiklal Marşı’nın 10 kıtası…
20.11.2022 Yaşam
“Özgürlük Notaları - Milli Marşın Öyküsü”, 100. yıla özel baskısıyla kitapçılarda
“Özgürlük Notaları - Milli Marşın Öyküsü”, 100. yıla özel baskısıyla kitapçılarda Yazar Mehmet Altun’un yaptığı araştırmalar sonucu ilk kez 2008 yılında basılan “Özgürlük Notaları - Milli Marşın Öyküsü” adlı kitap, cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak yeniden basıldı. Sadece bin adet basılan bu özel baskı, ulaşılan yeni arşiv belgelerle daha da zenginleşen içeriğiyle milli marş bestesi olmaya aday eserlerin, bestecilerinin ve seçim sürecinin hikâyesine ışık tutuyor.
12.03.2024 Gündem
İstiklal Marşı'nın orijinal bestesi dijital ortamda
İstiklal Marşı'nın orijinal bestesi dijital ortamda İstiklal Marşı’nın Osman Zeki Üngör’ün el yazısıyla yazdığı orijinal bestesi, internet üzerinde tarih meraklılarının ve araştırmacıların ilgisine sunuldu.
9.03.2017 Kültür Sanat
Milli Marş Hadise'si!
Milli Marş Hadise'si! Türkiye-Çek Cumhuriyeti hazırlık maçı öncesi İstiklal Marşı'nı okuyan Hadise'ye tepki yağdı...
24.05.2010 Futbol