Meteoroloji'den son dakika uyarısı! İstanbul'da kar yağışı bu akşam başlıyor!
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! İstanbul'da kar yağışı bu akşam başlıyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre; 6 Şubat Perşembe günü yurt genelinde yağışlı bir hava etkili olacak. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 5 derecelerde seyrederken, birçok İstanbullu bu hafta İstanbul'da kar yağıp yağmayacağını merak ediyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, İstanbulluların uzun süredir beklediği kar kapıya dayandı. Günler öncesinden yapılan kar uyarısı Edirne'de etkili olmaya başladı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava Edirne’de etkisini göstermeye başladı. Kentin kuzeyinde bulunan Bulgaristan sınırı Hamzabeyli Sınır Kapısı ve civar köyleri beyaza büründü.
6.02.2020 Gündem
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uyardı, saatler kaldı...
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uyardı, saatler kaldı... Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre; 5 Şubat Çarşamba günü yurt genelinde yağışlı bir hava etkili olacak. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 15 derecelerde seyrederken, birçok İstanbullu bu hafta İstanbul'da kar yağıp yağmayacağını merak ediyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, İstanbulluların uzun süredir beklediği kar kapıya dayandı. Akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle beklenen kar yağışının etkili olması bekleniyor. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada da perşembe ve cuma günü etkisini artıracak olan kar yağışına karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de yaptığı açıklamada hafa sıcaklıklatrının İstanbul'da 20 derece kadar düşeceğini ifade ederek "Cuma akşamı ve cumartesi günü eksi 3 derece. Bugün 17 dereceyiz, cumartesi -3 derece" dedi.
5.02.2020 Gündem
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul kar tahminleri...
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul kar tahminleri... Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları vatandaşları şaşırtırken, İstanbul halkı, 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak' sorusunun yanıtını merak ediyor. İstanbul'da geçen yıl mevsimin ilk karı bugün yağmıştı. Lapa lapa kar yağışının görüntülendiği yerlerde bugün güneşli bir hava hakim. Prof. Dr. Hüseyin Toros yaptığı açıklamada aralık ayında kar yağışı beklenmediğini söyledi.
12.12.2019 Gündem