SGK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri... Zam oranı netleşti! En düşüğü 2 bin 536 lira....
SGK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri... Zam oranı netleşti! En düşüğü 2 bin 536 lira.... Milyonlarca memur ve emekli 2021 zammını bekliyordu. Rakamlar netleşti. Şimdi kendi maaşının ne kadar yükseleceğini araştırıyor.
5.01.2021 Ekonomi
Memur, sözleşmeli personel, işçi ve emekliye müjde! Maaş artış oranı belli oldu! Memura  enflasyon farkı...
Memur, sözleşmeli personel, işçi ve emekliye müjde! Maaş artış oranı belli oldu! Memura enflasyon farkı... Milyonlarca memur, memur emeklisi, sözleşmeli personel ve işçi emeklisine müjde. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE kasımda yüzde 2,3, Yİ-ÜFE yüzde 4,08 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 14,03, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 23,11 olarak gerçekleşti. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren zam oranları da ortaya çıktı. Peki, Memur, sözleşmeli personel, işçi ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? Memurlar 2021 Ocak ayında ne kadar zam alacak? İşçi ve memur emeklisi zam oranı belli oldu mu? İşte Memur maaşı enflasyon oranı ve memur, memur emeklisi, sözleşmeli personel ve işçi emeklisi enflasyon oranı...
3.12.2020 Ekonomi
Emekli ve memura zam! 3 bin 849 lira...
Emekli ve memura zam! 3 bin 849 lira... Milyonlarca emekli ve memur bekliyordu ve rakamlar tek tek açıklandı. Emekli ve memura zam kuruşu kuruşuna hesaplandı. Ocakta tüm maaşlar değişecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına bu yılın ikinci 6 aylık enflasyonu oranında zam yapılırken; memur emeklilerine yüzde 3 artış ve ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. Yeni Ekonomi Programı'ndaki 2020 yılı enflasyon tahminine göre, zam oranı SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde yüzde 4.49, memur emeklilerinde yüzde 3.49 olacak. Maaşlar artacağı için ek ödemeler de yükselecek. Emekli doktorların ilave ödemelerinde de memur maaş katsayısındaki artışla yükseliş yaşanacak. Yüzde 3,49'a enflasyon farkı oluşursa en düşük memur maaşı 3 bin 849 TL, memur emeklisi aylığı ise 2 bin 912 liraya yükselecek.
6.10.2020 Emekli