Bu belirtilere dikkat! İlk 3 saat içinde müdahale önemli!
Bu belirtilere dikkat! İlk 3 saat içinde müdahale önemli! Tüm dünyada her yıl binlerce kişiyi etkileyen inme acil müdahale gerektiren sağlık sorunları arasında ilk sıralarda yer alıyor. İnme ilk 3 saatte müdahale edilmediğinde kalıcı sakatlıklara ve hayat riske neden olabilir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, inme riskini engelleyecek önlemleri anlattı.
31.10.2021 Sağlık
Kalp kökenli inme neden olur?
Kalp kökenli inme neden olur? Kalp kökenli pıhtıya bağlı inme adından da anlaşılacağı gibi kalpten kaynaklanan pıhtının gelip beyin damarlarını tıkaması yoluyla oluyor. Bu damarların kanlandırdığı alan beslenemiyor ve sonuçta da hücre ölümü ortaya çıkıyor. Bu olaya da enfarktüs deniyor.
30.10.2017 Sağlık
Otoyol kenarlarında yaşayanlar inme riski altında!
Otoyol kenarlarında yaşayanlar inme riski altında! Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk hava kirliliği ve inme arasında ilişki olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Öztürk, vatandaşların temiz hava hakkının korunması gerektiğini belirtti ve özellikle otoyol kenarlarında yapılan evlerde oturanların kirli hava soluması nedeniyle risk altında olduğuna dikkat çekti.
8.09.2017 Sağlık