MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209...
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika olarak duyurdu. Yeni gelişmenin detayları ortaya çıktı. Geçen yıla göre yüzde 209 arttı. 2022 yılının ilk ayı için gelen güzel haber Bakan Özer tarafından duyuruldu. Meslek liselerinin ocak ayı üretim kapasitesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 209 arttı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Döner sermaye kapsamında yapılan üretimden elde edilen gelir, 2021 yılında bir önceki yıla göre %131 artarak 1 milyar 162 milyon liraya yükselmişti. 2022 yılında hedefimiz, 1,5 milyar liralık üretim ve hizmet sunumu kapasitesine ulaşmak. 2022 yılının ilk ayı sonuçları, bu hedefe de kolay bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. 2022 yılı Ocak ayı gelirler toplamı, 2021 yılının aynı ayına göre %209 artarak 101 milyon 307 bin liraya yükseldi.” diye konuştu.
18.02.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu! MEB'den flaş karar, ilk kez....
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu! MEB'den flaş karar, ilk kez.... MEB harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir adım atıldı. Bir ilk gerçekleştirildi. Bakan Özer yaptığı açıklamada konun detaylarını duyurdu. Özer, "Nice Aziz Sancarlar yetiştirmek için son 20 yılda devasa bir eğitim seferberliğine tanıklık ettik. Bugün heyecan duyduğum anlardan birine şahitlik ediyoruz. Bakanlığım döneminde en keyif aldığım karar bu kampüse Aziz Sancar adını vermekti. Aslında bu kampüs mesleki teknik Anadolu lisesi olarak kurgulanmıştı. Burayı gezmeye geldiğim zaman 'Burası Aziz Sancar hocamıza yakışır.' dedim. MEB'de ilk defa bir uygulama otelinin pansiyonu olan, özellikle kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yapılan bir kampüs yapıldı. MEB olarak nice Aziz Sancarlar yetiştirmek için tüm hükûmetler yatırımlar yaptılar ancak son 20 yıl devasa eğitim seferberliğine tanıklık ettik." diye konuştu.
17.02.2022 Eğitim
İngilizce nasıl öğrenilir? İngilizce öğrenmenin en etkili yolu nedir?
İngilizce nasıl öğrenilir? İngilizce öğrenmenin en etkili yolu nedir? Araştırmalara göre Avrupa ülkeleri arasında İngilizce bilme oranı en düşük ülke Türkiye olarak geçmektedir. İngilizce bilenlerin oranı her geçen gün biraz daha düşmekte ama ticaret dili İngilizce olduğu için şirketler, işe alımlarda İngilizce bilme zorunluluğu aramaktadır. Hem akademide hem de özel hayatta karışınıza çıkacak fırsatları değerlendirebilmek için İngilizce öğrenmek çok önemli bir noktadır.
16.02.2022 Eğitim
İngilizce öğrenmede zorluk çekenleri ilgilendiren haber!
İngilizce öğrenmede zorluk çekenleri ilgilendiren haber! Yabancı dil öğreniminde temel sorunun ezbere dayalı dil bilgisi ağırlıklı bir öğrenim olduğunu savunan İngilizce Eğitmeni Metanet Dalgül, “Nasıl bir yabancı öğrencinin dil bilgisine dayalı bir eğitim alması onun Türkçeyi öğrenmesini sağlamaz ise, aynı şekilde sizin de dil bilgisi ağırlıklı bir dil öğrenimi ile herhangi bir yabancı dili doğal bir şekilde öğrenmeniz mümkün değildir” dedi.
9.05.2023 Eğitim
YDS sonuçları saat kaçta açıklanır? YDS/2 sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak
YDS sonuçları saat kaçta açıklanır? YDS/2 sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak YDS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? YDS/2 sonuçları için yapılan aramalar arttı. YDS sonuçları merakla bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YDS sınav sonuçları bugün açıklanacak. Sınav sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacak. Peki, YDS sonuçları saat kaçta açıklanır?
8.11.2022 Eğitim
Green card başvuru tarihi 2022 ne zaman? Green card başvuru şartları nedir, pasaport ve yaş sınırı var mı? Green card başvurusu nasıl yapılır 2022?
Green card başvuru tarihi 2022 ne zaman? Green card başvuru şartları nedir, pasaport ve yaş sınırı var mı? Green card başvurusu nasıl yapılır 2022? Green card başvuru tarihi 2022 ne zaman? Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kalıcı ikamet etme hakkı tanıyan Green Card başvuruları bugün başlıyor. ABD Freetown Büyükelçiliği'nin yayınladığı tarihe göre, bu sene Green Card başvuruları 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Green card başvuru şartları nedir, pasaport ve yaş sınırı var mı? Green card başvurusu nasıl yapılır 2022?
5.10.2022 Gündem
E-devlet atama sonucu sorgulama! Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanacak? MEB atama sonuçları 2022…
E-devlet atama sonucu sorgulama! Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanacak? MEB atama sonuçları 2022… Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları, 26 Ocak'ta son bulan atama tercihlerini yapan öğretmen adayları tarafından sorgulanıyor. 15 bin öğretmen ataması töreni merakla bekleniyor. Heyecanlı öğretmen adayları “Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları açıklandı mı, tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?” sorularını ardı sıra soruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek sözleşmeli öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanacak, sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları ne zaman belli olacak? İşte MEB sözleşmeli öğretmen ataması sonuçları…
31.01.2022 Memur
KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sınav sonuçları için sınava giren adaylar tarafından meraklı bekleyiş sürüyor. Binlerce aday ÖSYM tarafından KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. ÖSYM tarafından KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ilan edildi. KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
29.09.2021 Gündem
Dil öğrenmeye kaç yaşında başlanılmalı?
Dil öğrenmeye kaç yaşında başlanılmalı? Prof. Dr. Sinan Canan, “Özellikle 7 yaşına kadar kişi kaç dil öğrenirse onları ana dili gibi kullanabiliyor. 7-10 yaşından sonra ise yeni dili beyin tercüme usulüyle öğreniyor ve ancak 3-4 sene kullanırsa akıcılık kazanıyor” dedi.
21.11.2016 Eğitim
Londra'da bir Türk üniversitesi
Londra'da bir Türk üniversitesi Nişantaşı Üniversitesi'nin Londra Yerleşkesi ilk kez bir Türk üniversitesi olarak Londra’da yapılanıyor.
15.07.2016 Eğitim
TEOG’a nasıl hazırlanılır?
TEOG’a nasıl hazırlanılır? TEOG’da sorumlu olduğumuz derslerde nasıl başarılı olunur, şimdi onlara bakalım...
23.04.2016 Eğitim
İngilizce’de çok başarısızız!
İngilizce’de çok başarısızız! Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Avcı eğitim sistemine ilişkin şu açıklamaları yaptı:
12.05.2015 Yaşam
Kürtçe bölüm tartışması
Kürtçe bölüm tartışması ‘YÖK, teröre bulaşanı muhatap almadı’
29.09.2021 Gündem