40 yaşından sonra ortaya çıkıyor! Aşırı büyümeye neden oluyor!
40 yaşından sonra ortaya çıkıyor! Aşırı büyümeye neden oluyor! “Aşırı derecede büyüme” şeklinde de tanımlanabilen akromegali hastalığı, erişkinlerde genellikle 40-50’li yaşlarda ortaya çıkıyor. Nadir görülen bir hastalık olan akromegali, çeşitli yüz değişimlerine, yüzde kabalaşma ve kemikleşmenin belirginleşmesine neden oluyor. Hastalığın görme sinirlerini, büyük damarsal yapıları, kritik beyin bölgelerini basıya uğratarak ciddi işlevsel bozukluklarına neden olabileceğini belirten uzmanlar, yavaş seyirli olan hastalıkta erken teşhisin önemini vurguluyor.
27.09.2021 Sağlık
Kafa travmaları kalıcı hasara neden olabiliyor!
Kafa travmaları kalıcı hasara neden olabiliyor! Kafa travması, kafaya alınan her hangi bir darbe, kaza veya düşme sonucunda gelişebiliyor. En yaygın sebebinin trafik kazaları olduğunu söyleyen Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, kafa travmalarının neden olabileceği problemler üzerine önemli bilgiler verdi.
28.06.2021 Sağlık
Yüzüğünüz sıkmaya başladıysa durum ciddi demektir!
Yüzüğünüz sıkmaya başladıysa durum ciddi demektir! Hormonları adeta bir orkestra şefi gibi yöneten hipofiz bezinde ortaya çıkan tümörler, “Dev hastalığı” olarak tanımlanan gigantizm rahatsızlığına yol açabiliyor. Bir anda ayakkabı ve yüzüğün sıkmaya başlaması, gigantizmin “ayak sesleri” olabiliyor.
25.09.2017 Sağlık