Türkiye, son 53 yılın en sıcak 7’nci ekim ayını yaşadı
Türkiye, son 53 yılın en sıcak 7’nci ekim ayını yaşadı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ekim ayına ilişkin sıcaklık, yağış ve kuraklık analiz raporları yayımlandı. Son yılların en sıcak ve en az yağışlı senelerinden biri olan 2023'ün önceki aylarında olduğu gibi ekim ayında da, normaline göre sıcaklıklar artarken, yağışlar azaldı. Rapora göre Türkiye'nin batı kesimlerinde özellikle 'şiddetli kurak' bir ekim ayı yaşandı. 2023 yılı ekim ayı, son 53 yılın en sıcak 7'nci ekim ayı olarak kayıtlara geçti.
19.11.2023 Gündem
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Sıcak hava dalgası etkisini artıracak
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Sıcak hava dalgası etkisini artıracak Meteoroloji hava tahminleri açıkladı. 18 ağustos Cuma günü Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor. Diğer yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, sıcak havaların diğer illerde devam edeceğini belirtti. Bugün hava nasıl olacak? Yağışlar ne zaman gelecek? Havalar serinleyecek mi? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Meteoroloji hava durumu tahminleri ve uyarıları...
19.08.2023 Gündem
Meteoroloji'den son dakika sıcaklık duyurusu! 400 bin yılın sıcağı mı geliyor? İşte en çok etkilenecek iller
Meteoroloji'den son dakika sıcaklık duyurusu! 400 bin yılın sıcağı mı geliyor? İşte en çok etkilenecek iller Meteoroloji'den hava durumuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji hava durumuyla ilgili il il bilgi verdi. Geçtiğimiz haftalarda hava sıcaklıkları tarihi rekorlar kırdı. Üçüncü sıcak hava dalgası da yolda. 400 bin yılın sıcağı mı geliyor, aşırı sıcak hava dalgasında yeni dalga ne zaman gelecek? Prof. Dr. Orhan Şen, CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Sıcak hava dalgasından en çok etkilenecek illeri harita üzerinden gösteren Şen, "Salı günü ise öğleden sonra şimdiye kadar gördüğümüz iki sıcak hava dalgasından daha sıcak hava dalgası gelecek." dedi.
21.07.2023 Gündem