Orta gelir konut kampanyası hanehalkı geliri ne kadar olmalı, Hane halkı geliri kaç TL?
Orta gelir konut kampanyası hanehalkı geliri ne kadar olmalı, Hane halkı geliri kaç TL? TOKİ Orta Gelir Konut kampanyası detayları netleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni Evim Konut Finansman Programı” kampanyasının şartlarını düzenlediği basın toplantısında başvuru tarihi, şartları, kimlerin kampanyadan yararlanacağı açıklandı. Yapılan açıklamada “15 yıl boyunca enflasyon oranı veya gelirdeki değişimler ne olursa olsun, taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek; hatta birçok taksitte yüzde 25-30’lar seviyesine bile düşecek.” İfadesi hane halkı geliri hakkında araştırma yapılmasına neden oldu. Peki, Hane halkı geliri ne kadar olmalı, orta gelir konut kampanyası hanehalkı geliri kaç TL?
5.01.2023 Ekonomi
Hane halkı nedir, hane halkı geliri ne demek? Hane halkı geliri nasıl hesaplanır?
Hane halkı nedir, hane halkı geliri ne demek? Hane halkı geliri nasıl hesaplanır? Hane halkı geliri nedir, hane halkı ne demek? TOKİ sosyal konut projeleri başvuru şartlarından biri de “İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)” maddesi oldu. Söz konusu başvuru şartının ardından “Hane halkı nedir, hane halkı geliri ne demek?
14.09.2022 Gündem
Bayram ikramiyesi evde bakım maaşının kesilmesine neden olur mu?
Bayram ikramiyesi evde bakım maaşının kesilmesine neden olur mu? Bakıma muhtaç engelliye ve ailesine belli şartlarda maaş bağlanıyor. Engelliye bakan kişinin evde bakım parası alabilmesi için ilk şart, engellinin en az yüzde 50 oranında engeli olduğunun sağlık kurulu raporuyla tespit edilmesidir. Evde bakım parası bağlanabilmesi için bir diğer şart ise üç kişilik bir ailedeki toplam hane halkı gelirinde sınırın 4 bin 207 lira olması. Ancak Kurban Bayramı'nda ödenen ikramiye nedeniyle pek çok kişide ‘gelir aşımı olur mu’ sorusu evde bakım maaşı alan kişileri endişelendiriyor. Peki, Bayram ikramiyesi evde bakım maaşının kesilmesine neden olur mu? Evde bakım maaşı hangi durumlarda kesilir? İşte evde bakım maaşı ve gelir sınırı ile ilgili merak edilenler...
4.08.2020 Emekli