Türk polisi Comanchero suç örgütünü çökertti! Soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı
Türk polisi Comanchero suç örgütünü çökertti! Soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce çökertilen uluslararası suç örgütü "Comanchero" ile ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında suç örgütü lideri Hakan Ayık ile örgüt yöneticileri Maximillian Rıvkın (Cem Cansu) ve Necmi Şaki'nin de bulunduğu 18 şüphelinin tutuklandığı soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. FBI destekli 16 ülkede yapılan operasyonlarda çok sayıda şüphelinin gözaltına alınması sonrasında lider kadronun Hakan Ayık önderliğinde Türkiye'ye geldiği tespit edildi. Savcılık, şüphelilerin malvarlığı değerlerini aklamak ve para transferlerinin sorunsuzca yapılması için döviz bürosu çalıştırdıkları, sıcak para döngüsünü sağlamak adına otel işlettiklerinin tespit edildiğini tutuklama talebi gerekçesinde yer verdi.
6.11.2023 Gündem
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonu ile Avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık’ın (Reis) yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü ‘Comanchero’ çökertildi. operasyonlar sonucunda 37 şüpheli şahıs yakalandı” dedi.
2.11.2023 Gündem
FBI ve Europol'den 18 ülkede suç çetelerine dev operasyon!
FBI ve Europol'den 18 ülkede suç çetelerine dev operasyon! Son dakika haberine göre; FBI ve Europol’un yanı sıra 18 ülkenin katıldığı dev operasyonda 800’den fazla kişi gözaltına alındı, 1.2 milyar TL değerinde nakit ve tonlarca uyuşturucu ele geçirildi. Çeteler, ANOM adlı şifreli mesajlaşma uygulamasıyla deşifre edildi. Avustralya basınına göre ajanların ANOM uygulamasını tanıttığı kişiler arasında Türkiye’de yaşadığı iddia edilen ve Avustralya’da uyuşturucu kaçakçılığında önemli rol oynadığından şüphelenilen Hakan Ayık da bulunuyordu. Avustralya polisi, ANOM’un yayılmasında adeta ‘influencer’ gibi çalışan Ayık’ın bilmeden “meslektaşlarına tuzak kurduğunu”, bu nedenle hayatının tehlikede olduğunu, teslim olmasını istedi.
9.06.2021 Dünya