Marketlerden gramaj hilesi! Vatandaşları gram gram böyle soyuyorlar
Marketlerden gramaj hilesi! Vatandaşları gram gram böyle soyuyorlar Marketleri gramaj oyunu ortaya çıktı. Pek çok gıda ürünün fiyatını değiştirmeden gramı ile oynayan marketler vatandaşları gram gram soyduğu belirlendi. Peki vatandaş böyle bir durumda ne yapmalı? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu vatandaşa önemli uyarılarda bulundu.
19.08.2023 Ekonomi
Zam yapıyorlar! Gram gram çalıyorlar
Zam yapıyorlar! Gram gram çalıyorlar Gizli zam uygulaması pandemi döneminde başladı. Pek çok kişi gramları kontrol etmeden alışveriş yaptığı için gramaj hilelerinden habersiz. Aynı ücrete daha az ürün satarak gizli zam yapan firmalar için devlet harekete geçti. Pandemi sürecinde ambalajlı gıda ve temel tüketim ürünlerinde gramaj azalırken, fiyatın değişmemesi gizli zam oyununu gözler önüne serdi. Bazı paketlerde 200 gramlık fındığın 160 grama, 100 gramlık ayçekirdeğinin de 74 grama kadar düştüğü anlaşıldı. Uzmanlar, tüketicilere ürün alırken mutlaka paketteki gramaja bakmaları, gerekirse ilgili yerlere şikayet etmeleri önerisinde bulundu.
19.08.2021 Ekonomi
Gizli zam! Bakanlık harekete geçti, 81 ile talimat verildi, artık...
Gizli zam! Bakanlık harekete geçti, 81 ile talimat verildi, artık... Tüm tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor. Uzun süredir özellikle temel gıda maddelerinde gramaj hileleri ile gizli zam yapıldığı gündeme geliyordu. Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili harekete geçti. Ticaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlerde gramaj ve adet ölçülerinin azaltılmasına rağmen fiyatlardaki gizli artışa karşı harekete geçti. 81 ile gönderilen yazıda idari yaptırım uygulanabileceği belirtildi.
1.08.2021 Ekonomi