Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir Genellikle sinsi seyreden glokomun görme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom için risk faktörleri arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, pozitif aile öyküsü, ince merkezi kornea kalınlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi damar hastalıkları ve kortizonlu ilaçların uzun süreli kullanımı yer alır. Çocuklarda görülen glokomların ise 2 büyük nedeni vardır. Birincisi ilk yaş içinde ortaya çıkan doğumsal glokom diğeri travmaya bağlı glokomdur. Glokomun tedavisinde ve görme kaybının önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir” dedi.
11.03.2024 Sağlık
Glokom hastalığı nasıl tedavi edilir?
Glokom hastalığı nasıl tedavi edilir? Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan, tedavisi önem ve uzmanlık gerektiren glokom hastalığını sizler için anlatıyor.
22.06.2022 Sağlık
Glokom tedavisinde minimal invaziv yöntemler nelerdir?
Glokom tedavisinde minimal invaziv yöntemler nelerdir? Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan, çoğu zaman belirti vermeyen sinsi bir göz rahatsızlığı olan glokom tedavisinde son dönemin popüler yöntemlerinden minimal invaziv cerrahilerini (MİGS) sizler için anlattı.
3.02.2022 Sağlık