Genetik hastalıklar için 'son teknoloji' ile hizmet veriliyor
Genetik hastalıklar için 'son teknoloji' ile hizmet veriliyor Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezinde, teknolojik cihazlarla tetkikler yapılıyor ve teşhis konuluyor.sağ
3.03.2021 Sağlık
Erkekleri öldüren Vexas adlı yeni bir hastalık keşfedildi!
Erkekleri öldüren Vexas adlı yeni bir hastalık keşfedildi! Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) bilim insanları erkeklerde kan pıhtısı, ateş ve iltihaplanmaya neden olan ve hastaların yüzde 40'ını öldüren VEXAS adlı yeni bir genetik hastalık keşfetti.
1.11.2020 Sağlık
Genetik hastalıklar çocuklara geçer mi?
Genetik hastalıklar çocuklara geçer mi? Üreme Genetiği Uzmanı Prof. Dr. Haydar Bağış, genetik bozuklukların çocuklara geçip geçmeyeceği ile ilgili açıklamada bulundu. Bağış, “Genetik bir bozukluğun gelişme veya yavrularına geçirme şansını tahmin etmek karmaşık ve zor olabilir. Genetik uzmanları, insanların bu durumu anlamalarına ve sağlıkları hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olabilir” dedi.
4.01.2020 Sağlık
Genetik hastalıklar 1 saatte öğrenilebilecek
Genetik hastalıklar 1 saatte öğrenilebilecek Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Onay, günler süren genetik tanı sonuçlandırma sürecini, ürettiği hızlı test kiti ve yapay zekalı yazılımla 1 saate düşürdü.
4.03.2019 Sağlık