Gebelik takibinde radyasyondan korunma birincil amaç olmalı!
Gebelik takibinde radyasyondan korunma birincil amaç olmalı! Gebelik döneminde yüksek doz radyasyona maruz kalmak, doğumsal anormallikler, düşük tehlikesi, büyüme geriliği, zihinsel ve bedensel özürlere neden olabileceği gibi doğum sonrası kanser riskinde artma ve ölüme de neden olabilir. Doç. Dr. Aylin Hasanefendioğlu Bayrak gebelikte radyasyondan korunmanın önemini anlattı.
1.08.2021 Sağlık
Uzmanlardan annelere gebelikle ilgili tavsiyeler!
Uzmanlardan annelere gebelikle ilgili tavsiyeler! Uzmanlar, gebelik döneminde yapılan egzersizlerin anne ve bebek sağlığı için büyük önem taşıdığını söyledi. Gebelik döneminde hareketsizlikten uzak duran ve düzenli egzersiz yapan kişilerin normal doğum yapma şansının yükseldiği ve sancı sürelerinin de kısaldığı kaydedildi.
2.01.2020 Sağlık
Gebelikte görülen baş ağrısını hafife almayın
Gebelikte görülen baş ağrısını hafife almayın Gebelik döneminde veya doğumun hemen sonrasında ortaya çıkan baş ağrısının dikkatli bir şekilde incelenmesi gerektiğini belirten Kadın Sağlığı, Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tanju Demirören, "Baş ağrısıyla hekime başvuran gebelerin 3'te 1'inde gebelik hipertansiyonu ve zehirlenmesi saptanırken, üçte ikisinde migren tipi ağrılar görülür" dedi.
9.10.2019 Sağlık
Hamilelikte aşırı bulantıya dikkat!
Hamilelikte aşırı bulantıya dikkat! Gebelik döneminde, çoğu anne adayı bulantı ve kusma sorunu yaşıyor. Hiperemez gravidarum denen durumda ise kusma anne adayının kabusu olabiliyor.
4.04.2017 Sağlık