Gaps diyeti nedir, nasıl yapılır? Gaps diyet listesi!
Gaps diyeti nedir, nasıl yapılır? Gaps diyet listesi! Zayıflamak için uygulanan birçok çeşitli diyet bulunmaktadır. Birçok diyet türünü ise ilk defa duymuş olabilirsiniz. Gaps diyeti de son zamanlarda oldukça fazla uygulanmakta olan diyetlerden birisi olarak ifade edilebilir. Gaps diyeti nedir, nasıl yapılır? Gaps diyet listesi nasıl olmalıdır? Gaps diyeti ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
19.01.2022 Sağlık
Şişkinlik ve kabızlığın sebebi zararlı bağırsak bakterileri olabilir!
Şişkinlik ve kabızlığın sebebi zararlı bağırsak bakterileri olabilir! Yemek yedikten bir süre sonra hızla karnınız şişiyor ve pantolonunuzun düğmesini dahi kapatamaz hale geliyorsanız dikkat! Veya sabah dümdüz bir karın ile uyanıp; akşam 6 aylık hamile görünümüne bürünüyorsanız tüm bunların ardındaki sebeplerden biri SIBO yani ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı olabiliyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı ve tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
16.08.2021 Sağlık
Sağlıklı yaşam için GAPS diyeti önerisi
Sağlıklı yaşam için GAPS diyeti önerisi Medicana Avcılar Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Havva Kılınç, Gut ve Psikoloji Sendromu'ndan (GAPS) korunmak için bağırsaklardaki sızdırmayı önlemeye yönelik geliştirilen GAPS diyetinin tercih edilebileceğini belirterek, "GAPS protokolü bağırsakları iyileştirmek için tasarlanmıştır. Toksinlerin kan dolaşımına girmesini önler ve vücuttaki 'toksisiteyi' azaltır. Sızıntılı bir bağırsağa katkıda bulunduğu düşünülen tüm besinleri kesmenizi gerektirir." dedi.
4.07.2020 Sağlık