Kronik ağrılara etkili çözüm! 30 günde ağrıları hafifletiyor!
Kronik ağrılara etkili çözüm! 30 günde ağrıları hafifletiyor! İnsanların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olan Fibromiyalji, Kovid-19 vakalarının ardından adını sıkça duyduğumuz bir hastalık haline geldi. Uzun süreli yorgunluk, kas ağrıları, uyku düzensizliği gibi nedenlerle ortaya çıkan dayanılmaz ağrılar, halk dilinde kas romatizması olarak da adlandırılıyor. Çağımızın problemi olan bu hastalık, günlük hayatta yapmamız gereken basit eylemleri gerçekleştirmemize bile engel oluyor.
14.12.2021 Sağlık
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır?
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır? Modern çağın giderek artan en önemli sorunlarından bir tanesi de fibromiyalji sendromudur. Kadınlarda ve mükemmeliyetçi kişilerde daha sık görülen fibromiyalji yaşam kalitesini bozan çok önemli semptomlar oluşturuyor. Fibromiyalji halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması şeklinde de geçen ve vücudun belli noktalarında geçmeyen ağrılarla karakterize bir rahatsızlıktır.
4.11.2021 Sağlık
İşkolikler risk altında! Kesin tanı konulamıyor!
İşkolikler risk altında! Kesin tanı konulamıyor! Boyun, sırt, boyun, omuz ve kalçalarda bir türlü geçmek bilmeyen tutulmalar, kas ağrılarına neden olan fibromiyalji kadınlar ve işkoliklerde sık görülüyor. Kesin tanı konulmasının oldukça zor olduğunu belirten Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora, fibromiyalji hakkında merak edilenleri anlattı.
24.10.2021 Sağlık