Bağ-Kurlu işsizlik maaşı alabilir mi? Esnaf Ahilik Sandığı kuruldu mu?
Bağ-Kurlu işsizlik maaşı alabilir mi? Esnaf Ahilik Sandığı kuruldu mu? Bağ-Kurlu esnafa müjde geldi. 2018 yılında planlanıp, ertelenen Esnaf Ahilik Sandığı yeniden gündemde. Ahilik Sandığı ile iş yerini kapatan yani işsiz kalan esnafa ve şirket ortaklarına işsizlik maaşı ödenmesi 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren prim toplanmaya başlanacak. İşsiz kalan esnaf, 2023 yılından itibaren işsizlik maaşı alabilecek. Peki, esnafa işsizlik maaşı şartları neler olacak?
Esnafa 2 bin 50 lira işsizlik maaşı! İşte şartlar...
Esnafa 2 bin 50 lira işsizlik maaşı! İşte şartlar... BAĞKUR'a ya da Ahilik Sandığı'na bağlı olan kişilere, SGK, SSK'lı çalışanlardan farklı haklar tanınmıştır. İşsizlik maaşı da işçiye tanınan, esnafa tanınmayan haklardan biridir. Ahilik Sandığı ile iş yerini kapatan esnafa ve şirket ortaklarına da işsizlik maaşı gelecek. Üstelik primlerin bir kısmını devlet karşılayacak. Peki, esnafa işsizlik maaşı verme şartları ne olacak?
9.11.2019 Ekonomi
İşi bozulan esnafa bin 411 TL maaş
İşi bozulan esnafa bin 411 TL maaş Prim borcu olan esnafa sağlık müjdesi için çalışmalar sürerken, işi bozulanlara işsizlik maaşı uygulaması da 1 Ocak’ta hayata geçiyor. Sistem ile esnaf, bin 411 lira işsizlik maaşı alabilecek
10.08.2017 Ekonomi