Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor!
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor! Kadının doğal yaşam döngüsünün içerisinde doğurganlık da bulunuyor. Hamile bir kadının enerji ihtiyacının periyodik olarak arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Hamilelik döneminde folik asit, demir, D vitamini ve kolajen takviyeleri ilk aydan itibaren kullanılabiliyor. Besin olarak enerji ihtiyacı ise altıncı aydan itibaren başlıyor. Bu dönemde ekstra bir kâse yoğurt veya 2 fazla köfte hamilenin ekstra kalori ihtiyacını karşılayabiliyor. Dolasıyla halk arasında sıklıkla kullanılan ‘iki canlısın sen, iki kişilik beslenmelisin’ söylemi toplumda yer edinmiş yanlış bir ifade. İdeal kilo ile hamile kalmak hem gebe hem de bebek sağlığı için oldukça önemli” dedi.
19.03.2022 Sağlık
Gebelik diyabetinden korunmanın yolları!
Gebelik diyabetinden korunmanın yolları! Yaklaşık 40 haftalık heyecanlı bekleyişte ortaya çıkabilen gestasyonel diyabet yani gebelik diyabeti, pek çok anne adayını endişelendiriyor. Daha önce kan şekeri hiç yükselmemiş kadınlarda da gebelik diyabeti görülebiliyor. Ancak düzenli beslenme ve egzersizin yanı sıra gerekli hallerde ilaç desteğiyle kontrol altına alınabilen bu tabloyla hem anne hem de bebekte herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr. Emre Pabuçcu, gebelik diyabeti ve korunma yollarını anlattı.
8.02.2021 Sağlık
Bitter çikolata erken doğum riskini azaltıyor!
Bitter çikolata erken doğum riskini azaltıyor! Hamilelere kalsiyum, magnezyum ve potasyum bakımından oldukça zengin olan bitter çikolatayı her gün yemelerini tavsiye eden Diyetisyen Fatma Baysal, bitter çikolatanın erken doğum riskini azalttığını söyledi.
16.08.2017 Sağlık