Milyonlarca kişi bekliyor! Memur zammı 2020’de ne kadar olacak?
Milyonlarca kişi bekliyor! Memur zammı 2020’de ne kadar olacak? 2020 yılında memur zammı ne kadar olacak? Memur emeklileri ve görevdeki memurların gözü kulağı 2020 maaş zammında. Enflasyon verileri netleşmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım ayı enflasyonunu açıkladı emeklilerin ve memurların 5 aylık zamları da ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) Kasım'da aylık bazda yüzde 0.38 yükseldiğini açıkladı. Temmuz-Kasım enflasyonu böylece yüzde 5.71 çıktı. Kesin zam oranı 3 Ocak’ta açıklanacak enflasyon oranına göre netleşecek.
5.12.2019 Ekonomi
Emeklilikte 18 yaş hesabı! Herkesi çok yakından ilgilendiriyor…
Emeklilikte 18 yaş hesabı! Herkesi çok yakından ilgilendiriyor… Emekli olmayı hayal eden herkesi çok yakından ilgilendiren çok önemli emeklilik hesabı. Erken emeklilik hayali kuranlar ''18 yaş öncesi sigorta geçerli mi? 18 yaş öncesi emekliliğe sayılır mı? sorularını sık sık dile getiriyorlar. Peki, 18 yaş öncesi sigortalılığa eklenir mi? 18 yaşın altındaki çalışmalar, kişilerin SSK kapsamındaki sigortalılıkları hesaplanırken prim ödeme gün sayısına eklenir. Sigortalılık süresini belirleyen “ilk defa sigortalı olunan tarih” 18 yaşının doldurulduğu tarih olarak kabul edilecektir. 18 yaş öncesi sigortalılık konusunu yazarımız Mert Nayır yazdı.
15.11.2019 Ekonomi
Milyonlarca çalışan merak ediyor! Emeklilik hakkında her şey...
Milyonlarca çalışan merak ediyor! Emeklilik hakkında her şey... Bütün çalışanlar ne zaman emekli olacağını merak ediyor. İşe giriş tarih, prim ödemeleri ve yaşa göre değişen emeklik ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
6.10.2019 Emekli
Milyonlarca kişi bekliyor... Emeklilerin ocak zammı ne kadar olacak?
Milyonlarca kişi bekliyor... Emeklilerin ocak zammı ne kadar olacak? SSK ve Bağ- Kur emeklisine Ocak ayında 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Yeni Ekonomi Programı'ndaki enflasyon tahminine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak zammı yüzde 6.65 olacak.
3.10.2019 Emekli