'Skolyoz kız çocuklarında erkeklere göre 4 kat daha fazla görülüyor'
'Skolyoz kız çocuklarında erkeklere göre 4 kat daha fazla görülüyor' Skolyozun kız çocuklarında erkeklere göre 4 kat daha fazla görüldüğüne değinen Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Çaçan, “Bir eğriliğin skolyoz olabilmesi için en az 10 derece ve üzerinde olması gerekir. İlk tanıda yaş ne kadar küçük ve eğrilik ne kadar büyükse ilerleme ihtimali o kadar büyüktür. Bu eğrilikler daha çok ergenlikten önce başlar ve ilerleyicidir. Hastanın ergenlikten sonra iskelet sisteminin olgunlaşmasıyla birlikte ilerlemesi durur” dedi.
18.08.2022 Sağlık
Skolyoz hastası Yağmur Ela, erken ameliyatla sağlığına kavuştu
Skolyoz hastası Yağmur Ela, erken ameliyatla sağlığına kavuştu Sivas'ta doğuştan omurgasında eğrilik bulunan skolyoz hastası Yağmur Ela Güleç (8), Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sıkıntısından kurtuldu. Normalde 13-14 yaşından önce uygulanmayan operasyonla iyileşen Yağmur Ela'nın annesi Kudret Güleç, "Ameliyat masasında kalır diyenler oldu. Çok şükür sağ salim yavrumuzu kucağımıza aldık" dedi.
6.07.2021 Sağlık
Burun eti baş ağrısına neden olabilir
Burun eti baş ağrısına neden olabilir Burun etlerinin vücudun bir nevi kliması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Burun etleri, başta alerji olmak üzere sigara tüketimi, hava kirliliği, enfeksiyonlar, burun kemik kıkırdak eğrilikleri gibi nedenlere bağlı olarak şişebilir. Burun etleri uzun dönemde tedavi edilmezse kişide baş ağrısına ve ses değişikliklerine yol açabilir” dedi.
4.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri