Kolay kilo vermenin 4 yolu! Psikodiyetle duygusal yemeyi engelleyin!
Kolay kilo vermenin 4 yolu! Psikodiyetle duygusal yemeyi engelleyin! Fiziksel olarak aç olmadığımız halde duygusal yeme davranışı sergilediğimiz dönemler sıklıkla olur. Bu dönemlerde yeme isteği artar ve kilo alırız. Duygusal yeme ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Melike Çetintaş psikodiyet hakkında merak edilenleri anlattı.
1.03.2022 Sağlık
Duygusal açlık kilo almaya neden oluyor
Duygusal açlık kilo almaya neden oluyor Diyetisyen Neslihan Öztürk kilo vermeye engel olan 10 nedeni açıklayarak, ‘’ Duygu durumumuz değiştikçe yeme alışkanlıkları da değişiyor. Duygusal açlık durumunda bizi duygularımız yönetiyor ve yemek pratiğimizi doğrudan etkiliyor" dedi.
21.08.2021 Sağlık
'4 günlük kısıtlamada duygusal açlığa izin vermeyin'
'4 günlük kısıtlamada duygusal açlığa izin vermeyin' Adana'da diyetisyen olan Çiğdem Koçak, yılbaşı dolayısıyla uygulanacak 4 günlük sokak kısıtlamasında mutfağa girme hissine yol açan 'duygusal' açlığa izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Yılbaş denilince akla gelen yağlı yemekler yerine fırınlanmış sebzeli yemekleri öneren Koçak, kuru yemiş, meze ve alkol tüketiminin de sınırlandırılmasının önemini anlattı.
29.12.2020 Sağlık