Deltacron varyantı nedir? Yeni mutasyon Deltacron belirtileri neler?
Deltacron varyantı nedir? Yeni mutasyon Deltacron belirtileri neler? Deltacron adında yeni bir mutasyon keşfedildi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki bir grup bilim insanı dünyanın başka hiçbir yerinde tanımlanmamış Covid-19'un Omicron ve Delta mutasyonlarının melezi olan 'Deltacron' adında yeni bir mutasyon keşfettiklerini açıkladı. Peki, Deltacron varyantı nedir? Yeni mutasyon Deltacron belirtileri neler? Deltacron varyantı daha bulaşıcı mı? İşte detaylar…
9.01.2022 Sağlık
Delta Mutasyonu ve Delta Plus mutasyonu nedir? Hangi aşı daha etkili?
Delta Mutasyonu ve Delta Plus mutasyonu nedir? Hangi aşı daha etkili? Tüm dünya neredeyse 1,5 yıla aşın süredir koronavirüsle mücadele ediyor. Virüsün ilk ortaya çıktığı andan bu yana pek çok kez mutasyona uğradı. Mutasyonların daha öldürücü olduğu pek çok bilimsel çalışmada ortaya kondu. Mutasyona uğrayan virüsün belirtileri farklı olabildiği gibi yapılan aşıların da mutasyona etkisi farklı olabilir. Özellikle son günlerde sıkça dile getirilen Delta Mutasyonu ve Delta Plus Mutasyonu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Delta mutasyonu nedir? Delta mutasyonu belirtileri neler? Aşıların bu mutasyona etkisi var mı? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
11.07.2021 Sağlık
Delta mutasyonu hangi illerde var, Türkiye’de kaç delta varyantı vakası var? Aşılar delta mutasyonuna karşı etkili mi?
Delta mutasyonu hangi illerde var, Türkiye’de kaç delta varyantı vakası var? Aşılar delta mutasyonuna karşı etkili mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hindistan'da ortaya çıkan ve hızlı bulaşan Delta varyantıyla ilgili konuşan Bakan Koca, "Delta plusla ilgili daha ülkemizde görüldüğünü bilmiyoruz, yani görülmedi, tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili şu ana kadar sekansı yapılmış olan, adı konan 134 vakamız oldu.” Dedi. Peki, Delta mutasyonu hangi illerde var, Türkiye’de kaç delta mutasyonu vakası var?
24.06.2021 Gündem
Delta mutasyonu nedir? Sinovac ve Biontech delta varyantında etkili mi, delta virüsü Türkiye’de var mı, belirtileri?
Delta mutasyonu nedir? Sinovac ve Biontech delta varyantında etkili mi, delta virüsü Türkiye’de var mı, belirtileri? Hindistan’da orta çıkan sonrasında İngiltere’de görülen ardında Almanya, Fransa ve İspanya'ya sıçrayan delta virüsü Portekiz'de birçok insanın kabusu oldu. Portekiz’de COVID-19 enfeksiyonlarının yüzde 96’sını, İtalya’da yüzde 20’den fazlasını ve Belçika’da yaklaşık yüzde 16’sını delta virüsü oluşturuyor. İlerleme Avrupa’da tedirginlik yaratırken, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova, "Delta mutasyonunun Rusya’da hızla yayılmaya başladığını tespit ettik. 2 Haziran’dan itibaren bu mutasyon hızla yayılarak 13 bin kişiye bulaştı" diye konuştu. Delta mutasyonu nedir? Sinovac ve Biontech delta varyantında etkili mi, delta virüsü Türkiye’de var mı, belirtileri?
22.06.2021 Gündem