Dang virüsü nedir, ölümcül müdür, nasıl bulaşır? Dang humması virüsü belirtileri nelerdir, Dang virüsü aşısı ve tedavisi var mı, Türkiye'de görüldü mü?
Dang virüsü nedir, ölümcül müdür, nasıl bulaşır? Dang humması virüsü belirtileri nelerdir, Dang virüsü aşısı ve tedavisi var mı, Türkiye'de görüldü mü? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaptığı açıklamada dünya nüfusunun yarısının sivrisineklerden bulaşan dang virüsüne yakalanma riski altında olduğu uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada son 2 yılda dang humması vakalarında 8 katlık bir artış yaşandığı belirtildi. Velayudhan, dang hummasıyla ilgili vakaların yüzde 80'inin semptomsuz olduğunu vurgulayarak, şu anda bu virüse karşın sadece Sanofi Pasteur'in aşı geliştirmiş olduğunu kaydetti. Peki, Dang humması nedir, Dang virüsü belirtileri nelerdir, ölümcül müdür, Dang humması Türkiye'de var mı, dang humması hastalığı nasıl bulaşır, neden olur? Dang humması virüsü aşısı ve tedavisi nasıldır?
22.07.2023 Sağlık
Dang humması nedir, Türkiye'de var mı? Dang humması ölümcül ve bulaşıcı mıdır?
Dang humması nedir, Türkiye'de var mı? Dang humması ölümcül ve bulaşıcı mıdır? Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinin bazı bölgelerinde yaygınlaşan "yoğun" viral ateş nedeniyle yaşanan can kayıplarının arttığı bildirildi. The Times of India'nın haberine göre, geçen hafta 40'ı çocuk olmak üzere 68 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Prayagraj şehrindeki Sarojini Naidu Çocuk Hastanesi'nde de dang humması nedeniyle çok sayıda hasta tedavi alıyor. Peki, Dang humması nedir, Türkiye'de var mı? Dang humması ölümcül ve bulaşıcı mıdır?
9.09.2021 Gündem
Dang humması nedir? Dang humması belirtileri neler?
Dang humması nedir? Dang humması belirtileri neler? Koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasındaki Hindistan kara mantar hastağının ardından yeni bir hastalıkla mücadele ediyor. Hindistan'da dang humması adı verilen gribe benzer hastalık şimdiye kadar 50 kişinin ölümüne neden oldu. Dang hummasından çocuklar da etkilendi. Peki, Dang humması nedir? Dang humması belirtileri neler? Dang humması nasıl bulaşıyor? Dang humması sevrisinekten mi bulaşıyor? İşte Dang Humması ile ilgili bilgiler...
4.09.2021 Sağlık