Enkaz çıkan depremzedeleri bekleyen ikinci büyük tehlike!
Enkaz çıkan depremzedeleri bekleyen ikinci büyük tehlike! Deprem sonrası ortaya çıkıyor, enkazdan çıkanların ölümüne neden oluyor. Göçük altından çıkarılan vatandaşlarda görülen crush (ezilme) sendromu hakkında önemli uyarılar geldi. Crush sendromunun, deprem sonrası görülen en önemli komplikasyonlarda ikinci sırada olduğunu ifade eden uzmanlar, sendromun ölüme götüren nedenini açıkladı.
13.02.2023 Gündem
Deprem sonrası Crush Sendromu nedir, ezilme sendromu tedavisi nasıl yapılır? Deprem sonrası görülen crush sendromu belirtileri nelerdir, neden olur?
Deprem sonrası Crush Sendromu nedir, ezilme sendromu tedavisi nasıl yapılır? Deprem sonrası görülen crush sendromu belirtileri nelerdir, neden olur? Türkiye deprem acısıyla mücadelesini sürdürüyor. Depremde can kaybı ve yaralı sayısı artarken deprem sonrasında can kaybına neden olan crush sendromu ise merak edildi. Crush sendromu vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Deprem sonrasında can kaybına neden olan crush sendromu sendromu nedir, ne demek? Crush sendromu tedavisi nasıl yapılır? Crush sendromunun belirtileri nelerdir?
7.02.2023 Sağlık
Crush Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Depremden sonra ortaya çıkıyor!
Crush Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Depremden sonra ortaya çıkıyor! İzmir'de yaşanan depremin ardından enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkazdan çıkarılan depremzedelerin tedavileri ise hastanelerde yapılıyor. Tıbbi açıdan ilk olarak ele alınan durum ise Crush Sendromu. Bu durum ezilme biçiminde yaralanma, uzun süreli sıkışma ve hareketsizlik sonucunda ortaya çıkıyor. Peki, Crush Sendromu nedir? Crush sendromu belirtileri nelerdir? Crush sendromu nasıl tedavi edilir? İşte crush sendromu ile ilgili detaylar...
31.10.2020 Sağlık