İnsanlarda coronafobi sendromu oluştu
İnsanlarda coronafobi sendromu oluştu Harran Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Asoğlu, son günlerde insanların sevdiklerini kaybetmesi ve corona virüse yakalanacağı endişesiyle psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. Asoğlu, insanlar arasında coronafobi sendromunun oluştuğunu ve bunun da psikiyatrik hastalıkları artırdığını ifade etti.
15.10.2020 Sağlık
Coronafobi haritası çıkarıldı! Salgından ölmekten en çok korkan bölgeler...
Coronafobi haritası çıkarıldı! Salgından ölmekten en çok korkan bölgeler... 81 ilde, 6 bin 318 kişinin katılımıyla “Türkiye Coronafobi ve Salgınla İlişkili Duygu Çalışması” başlıklı araştırma gerçekleştirdi. Buna göre, salgından en fazla korkan bölgelerimiz Ege ve Doğu Anadolu oldu. Karadeniz ise corona virüsten korkmayanların oranının en fazla olduğu bölgemiz.
29.04.2020 Corona Virüsü
'Umut verici hikayeler, 'coronafobi'yi  yenmede etkili olabilir'
'Umut verici hikayeler, 'coronafobi'yi yenmede etkili olabilir' Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, "coronafobi"yi yok etmede, salgını yenenlerin umut verici hikayelerinin etkili olabileceğini bildirdi.
17.04.2020 Sağlık